OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

SPF: najpomembnejša aktivna sestavina, ki jo potrebujete za boj proti znakom staranja

 • favoris

Gube, temne lise, drobne linije ... preučili bomo, zakaj je SPF ključnega pomena v boju proti znakom staranja.

SPF: najpomembnejša aktivna sestavina, ki jo potrebujete za boj proti znakom staranja

Zakaj je uporaba faktorja SPF tako pomembna?


To smo že neštetokrat povedali, a bomo spet ponovili: vsakodnevni nanos zaščitnega faktorja za zaščito pred UVA žarki je ena najboljših stvari, ki jih lahko storite za svojo kožo, da bi preprečili prezgodnje staranje. Poleg onesnaževanja, stresa in neustrezne prehrane so poškodbe, ki jih povzročajo UV žarki, glavni vzrok staranja kože in so odgovorni za gube, drobne linije, temne lise in hiperpigmentacijo.

Prejem zadostne količine sončne svetlobe je bistvenega pomena za zdrave kosti in rast mišic, vendar pa kože pri tem ne izpostavljajte nepotrebni nevarnosti. Le dva do tri »odmerki« izpostavljenosti soncu na teden zadostujejo za optimalno zalogo vitamina D v telesu, kar pomeni, da je za večino od nas zaščita kože s primernim faktorjem SPF ključnega pomena, ko govorimo o dolgoročnem varovanju zdravja naše kože.

Izbira ustreznega faktorja SPF


Faktor SPF 15 običajno zadostuje za zaščito kože skozi vse leto, vendar je pomembno upoštevati tudi vaše okolje pri izbiri faktorja v poletnih mesecih. Ali je v kraju, kjer živite, veliko sonca? Ali se lahko preprosto skrijete v senco, da bi zaščitili svojo kožo? 

Za zelo bledo ali svetlo kožo na obrazu in telesu potrebujete faktor SPF 50+, medtem ko za srednje temno in olivno barvo kože običajno zadostuje že faktor SPF 30. Tudi za najbolj temne tipe kože bi bilo treba v poletnih mesecih vsak dan uporabiti SPF 10–15, zato preverite, ali vaša dnevna krema vsebuje SPF. Glede na stopnjo izpostavljenosti soncu je treba zaščitno sredstvo redno nanašati skozi ves dan.

Če uporabljate zaščitno sredstvo ločeno od izdelka za nego kože in ličila, bodite pozorni na občutljive dele telesa, kot so koren nosu, sence in območje pod očmi, ker ta področja prva ujamejo sončne žarke. 

In na koncu preverite še, ali vaše zaščitno sredstvo sodi v kategorijo izdelkov »širokega spektra« – za učinkovito zaščito pred UVA in UVB žarki. Morda se zdi čudno, vendar vse kreme za zaščito pred soncem ne ščitijo pred UVA žarki (ki so v prvi vrsti odgovorne za fotostaranje). Berite dalje o vsem, česar niste vedeli o poškodbah, ki jih povzročajo UV žarki in se prepričajte, ali vaš faktor SPF varuje kožo pred obema vrstama sončnih žarkov!

Naši kultni izdelki

 • slow-age-krema-dnevna-nega-vichy; normalna-suha-koza; spf-30; prvi-znaki-staranja-koze; prve-gubice; proti-gubam; koza-brez-sijaja; globoke-gubke; smejalne-gube; pomlajevanje-obraza; proti-staranju; hranljiva
 • slow-age-fluid-dnevna-nega; vichy-balzam; za-obraz; prvi-znaki-staranja-koze; prve-gubice; proti-gubam; hranljiva-nega; proti-staranju; temne-lise; tanke-linije
 • slow-age-oci-proti-staranju; temni-kolobarji; podocnjaki; zabuhlost; otecene-veke; obcutljiva-koza; vidne-gube; proti-gubam; vichy; vichy-rutina-nege
 • Najbolj brano

  6 NAJPOGOSTEJŠIH NAPAK PRI UPORABI TEKOČE PODLAGE IN KAKO JIH ENOSTAVNO ODPRAVITI PO NASVETU SABRINE VIDOVIČ

  STROKOVNI NASVETI

  6 NAJPOGOSTEJŠIH NAPAK PRI UPORABI TEKOČE PODLAGE IN KAKO JIH ENOSTAVNO ODPRAVITI PO NASVETU SABRINE VIDOVIČ

  Imate težave pri iskanju pravega odtenka tekoče podlage? Jo še vedno nanašate s prsti ali uporabljate čopič? Kako pomemben je zaščitni faktor v ličilih? Pozabite na vse mite, ki ste jih slišali o tekoči podlagi. Sabrina Vidovič je za vas pripravila seznam 6 najpogostejših napak o tekoči podlagi in nasvete, da boste zasijale v vsej svoji lepoti.

  Preberite članek

  Top sedem nasvetov Nike Veger za učinkovito pudranje … in kaj vse gre lahko narobe

  Nega obraza

  Top sedem nasvetov Nike Veger za učinkovito pudranje … in kaj vse gre lahko narobe

  Dobrodošla, lepa koža! Imate tudi vi občutek, da že vse življenje puder uporabljate napačno? Ne glede na to, ali je vaša koža nečista, mešana, mastna, suha ali pa normalna, izbira in nanos ustreznega pudra ni lahka naloga. Sledite našim korakom in napotkom za dobro izbiro in nanos izdelka, s katerim boste ustvarili naravno lep videz kože. Preberite nasvete priznane vizažistke Nike Veger.

  Preberite članek

  Tjaša Perko: Tudi če bi imela 10 otrok, bi ohranila dolge lase

  Nega obraza

  Tjaša Perko: Tudi če bi imela 10 otrok, bi ohranila dolge lase

  Pri Tjaši Perko, ženi profesionalnega smučarja Roka Perka, nas takoj pritegne njen nasmeh in dolgi, lepo negovani lasje, ki jih ohranja kljub dvema malima nadebudnežema. Kot kaskaderka ima tako kot mož nadvse rada adrenalinska doživetja – vendar le, če ima ona roke na krmilu. Preberite, kaj jo je pripeljalo do te kariere, kakšno popotnico za življenje želi dati svojima otrokoma in kako skrbi za svoje lase.

  Preberite članek

  go to top