Uporaba piškotkov na
www.vichy.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

SPF: najpomembnejša aktivna sestavina, ki jo potrebujete za boj proti znakom staranja

 • favoris

Gube, temne lise, drobne linije ... preučili bomo, zakaj je SPF ključnega pomena v boju proti znakom staranja.

Zakaj je uporaba faktorja SPF tako pomembna?


To smo že neštetokrat povedali, a bomo spet ponovili: vsakodnevni nanos zaščitnega faktorja za zaščito pred UVA žarki je ena najboljših stvari, ki jih lahko storite za svojo kožo, da bi preprečili prezgodnje staranje. Poleg onesnaževanja, stresa in neustrezne prehrane so poškodbe, ki jih povzročajo UV žarki, glavni vzrok staranja kože in so odgovorni za gube, drobne linije, temne lise in hiperpigmentacijo.

Prejem zadostne količine sončne svetlobe je bistvenega pomena za zdrave kosti in rast mišic, vendar pa kože pri tem ne izpostavljajte nepotrebni nevarnosti. Le dva do tri »odmerki« izpostavljenosti soncu na teden zadostujejo za optimalno zalogo vitamina D v telesu, kar pomeni, da je za večino od nas zaščita kože s primernim faktorjem SPF ključnega pomena, ko govorimo o dolgoročnem varovanju zdravja naše kože.

Izbira ustreznega faktorja SPF


Faktor SPF 15 običajno zadostuje za zaščito kože skozi vse leto, vendar je pomembno upoštevati tudi vaše okolje pri izbiri faktorja v poletnih mesecih. Ali je v kraju, kjer živite, veliko sonca? Ali se lahko preprosto skrijete v senco, da bi zaščitili svojo kožo? 

Za zelo bledo ali svetlo kožo na obrazu in telesu potrebujete faktor SPF 50+, medtem ko za srednje temno in olivno barvo kože običajno zadostuje že faktor SPF 30. Tudi za najbolj temne tipe kože bi bilo treba v poletnih mesecih vsak dan uporabiti SPF 10–15, zato preverite, ali vaša dnevna krema vsebuje SPF. Glede na stopnjo izpostavljenosti soncu je treba zaščitno sredstvo redno nanašati skozi ves dan.

Če uporabljate zaščitno sredstvo ločeno od izdelka za nego kože in ličila, bodite pozorni na občutljive dele telesa, kot so koren nosu, sence in območje pod očmi, ker ta področja prva ujamejo sončne žarke. 

In na koncu preverite še, ali vaše zaščitno sredstvo sodi v kategorijo izdelkov »širokega spektra« – za učinkovito zaščito pred UVA in UVB žarki. Morda se zdi čudno, vendar vse kreme za zaščito pred soncem ne ščitijo pred UVA žarki (ki so v prvi vrsti odgovorne za fotostaranje). Berite dalje o vsem, česar niste vedeli o poškodbah, ki jih povzročajo UV žarki in se prepričajte, ali vaš faktor SPF varuje kožo pred obema vrstama sončnih žarkov!

Naši kultni izdelki

 • 22920Dnevna nega, ki deluje na znake staranja v nastajanju SPF 3000New
  SLOW ÂGE
  Nega proti znakom staranja kože

  Novo

  Dnevna nega, ki deluje na znake staranja v nastajanju SPF 30
 • 20902Dnevna nega, ki deluje na znake staranja
  v nastajanju
  4.6141New
  SLOW ÂGE
  Nega proti znakom staranja kože

  Novo

  Dnevna nega, ki deluje na znake staranja v nastajanju
 • 22919Usmerjena dnevna nega za področje okoli oči, ki deluje na znake staranja v nastajanju00New
  SLOW ÂGE
  FACE CAREKrema za kožo okoli očiNega proti znakom staranja kože

  Novo

  Usmerjena dnevna nega za področje okoli oči, ki deluje na znake staranja v nastajanju
 • Najbolj brano

  Sestavine

  Antioksidativno delovanje »zlate korenine«

  Bajkalska čeladnica je rastlina iz kitajske province Shaanxi, ki je zelo izpostavljena hladnemu vremenu in intenzivnemu UV sevanju, zato je morala razviti izjemno odpornost, da bi lahko preživela v teh neugodnih razmerah. Njene korenine so tako postale neverjetno močne in so znane kot »zlate korenine«.

  Preberite članek

  04_5 tips to prevent the formation of wrinkles

  Sestavine

  5 nasvetov za preprečevanje gub

  Gube nastanejo zaradi kombinacije več dejavnikov. Da bi jih lahko prehiteli in preprečili, še preden se pojavijo, vam ponujamo 5 naših najboljših nasvetov. Poslovite se od gub, še preden se pojavijo!

  Preberite članek

  go to top