OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

VICHY OB 89. OBLETNICI SLAVI UMETNOST IN UMETNICE

Meta Wraber je priznana slovenska oblikovalka in ilustratorka, prepoznavna po kulinaričnih akvarelih, eteričnih ženskih podobah in abstraktnih, poetičnih pokrajinah. Poleg knjižne ilustracije in ilustrirane hrane, se posveča tudi modni risbi

Meta Wraber portret

1. Kaj zate pomeni umetnost in kako se je dinamika tvojega dela spremenila v letošnjem letu?

Odraščala sem obdana z glasbo, literaturo in umetnostjo, zato sem se z njo napajala od vsega začetka. Verjamem, da se to odraža skozi moje videnje in doživljanje sveta in v vsem, kar počnem. Tako v umetniškem ustvarjanju, kot v načinu življenja. Zagotovo so vse zvrsti umetnosti velik del življenja v moji družini.

Težko bi rekla, da moje delo nemoteno poteka naprej, saj je trenutna situacija neizbežna in vseobsegajoča. Vendar pa mi ustvarjanje nudi pobeg, da se počutim vsaj malo bolj varna. Z delom in s projekti se odlično zamotim.

2. Kako bi opisala svojo estetiko in kaj ti je v navdih pri ustvarjanju?

Iskanje lepote in ravnovesja skozi zračne akvarele, ki spontane slikarske poteze združujejo v barvito celoto. Včasih so to ženski portreti, drugič kulinarične ilustracije ali pa sanjske, abstraktne pokrajine.

Meta Wraber slika

3. Kako je tema moči ženske oblikovala tvoje umetniško ustvarjanje?

Navdih vedno iščem v sebi in v doživljanju sveta okoli sebe. Moje delo je pravzaprav prevajanje teh občutij in lastnega osebnega razvoja v svoja umetniška dela. Ženske smo izredno sposobne v transformaciji in prilagajanju danim situacijam, vedno znova se lahko dvignemo kot ptič feniks iz ognja. Zato mislim, da je vir, iz katerega črpam, na nek način neskončen in neuničljiv.

4. Kako bi interpretirala delo, ki si ga ustvarila za virtualno razstavo Vichy?

Ženska lepota se prične s sprejemanjem vseh delov sebe. Ne le svojega telesa in svojega videza, ampak tudi svoje osebnosti in svoje zgodovine. To je proces, ki traja vse življenje. V iskanju ravnovesja vseh teh komponent, ženska izžareva, kar živi.

#VICHY89 #MINÉRAL89

go to top