getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Vpliv onesnaženosti na kožo

Vpliv onesnaženosti na kožo

Ali na vašo kožo vplivajo onesnaženost in podnebne spremembe in izgublja svojo vitalnost? Odkrivamo vam, kako naj čistite in negujete kožo v vsakodnevnem boju proti onesnaženosti.

Sivi oblaki, prah, brezbarvni plini, ozonska plast... Atmosfersko onesnaženje se kaže v različnih oblikah. Kaj vemo o tem kako le-te vplivajo na našo kožo? Vichy vam pojasnjuje vzroke in posledice onesnaženja in odkriva 3 načine nege v boju prot vplivom onesnaženja..

Kaj je onesnaženje?

Izvedite več o onesnaženju in bolje boste razumeli, kako vpliva na vaš kožo. V primeru atmosferskega onesnaženja, razlikujemo tri velike skupine: 
- Primarni onesnaževalci iz »nepremičnih« virov (industrija, ogrevanje) in »premičnih« virov (avtomobili, letala).
- Sekundarni onesnaževalci, kot je ozon, so nastali s spremembo primarnih onesnaževalcev, pod vplivom sončne svetlobe in toplote.   

Poleg tega, onesnaženje je odvisno od dela dne (onesnaženje je večje podnevi kot ponoči), letnega časa (v Franciji je onesnaženje z ozonom večje poleti), tudi  geografskega položaja.... Rezultat: onesnaženje ni povsod enako!

Posledice onesnaženja na vaši koži 

Študija, opravljena v Mehiki,  na dveh populacijskih skupinah, eni, ki živi na onesnaženem področju in drugi, ki živi na manj onesnaženem področju, je jasno pokazala, kako onesnaženost vpliva na vašo kožo.

Neposredne posledice onesnaženja na koži so:
- oksidacija zaradi prostih radikalov, 
- rahla dehidracija,  
- suha koža in luščenje kože, 
- siva polt.

Vendar brez panike, vse se da popraviti... Pod pogojem, da se dobro zaščitite.

Naši kultni izdelki

 • 15148Sveži gel za čiščenje občutljive kože obraza00PURETÉ THERMALEFACE CAREIzdelki za čiščenje obrazaNega za čiščenje kože obraza
  Sveži  gel za čiščenje občutljive kože obraza
 • 151473 v 1: integralno sredstvo za odstranjevanje ličil z občutljive kože in oči00PURETÉ THERMALEFACE CAREOdstranjevanje ličilNega za čiščenje kože obraza
  3 v 1: integralno sredstvo za odstranjevanje ličil z občutljive  kože in oči
 • Najbolj brano

  go to top