Uporaba piškotkov na
www.vichy.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Vse, kar morate vedeti o lepljivem prhljaju

 • favoris

Če niste prepričani, kako ravnati s prhljajem, imamo mi odgovore. Berite dalje in izvedeli boste vse potrebno o lepljivem prhljaju.

Pravilno ali napačno: obstaja le ena vrsta prhljaja


NAPAČNO

Prhljaj delimo v dve glavni kategoriji: suh in masten prhljaj.

Pri mastnem prhljaju (pityriasis steatoides) so prisotne debele, mastne, rumenkaste luske, ki nastanejo na lasišču, medtem ko ima suh prhljaj (pityriasis capitis) tanjšo in lažjo teksturo.

Suh prhljaj se zlahka loči od lasišča, masten pa se nabira na njem in luske se postopoma zlagajo druga na drugo, kar povzroča masten videz las pri koreninah.

Pravilno ali napačno: samo mastni lasje imajo prhljaj


NAPAČNO


Čeprav je masten prhljaj (znan tudi kot lepljiv prhljaj) posledica čezmernega tvorjenja maščob, se lahko prhljaj pojavi in se tudi pojavlja pri vseh vrstah, dolžinah in teksturah las, od mastnih do suhih.

Netemeljito izpiranje šampona ali drugih izdelkov za oblikovanje las lahko prav tako povzroči prhljaj, zato, če opazite sivkaste ali belkaste luskice med krtačenjem ali česanjem las, se prepričajte, da boste ob naslednjem umivanju lase temeljito sprali.

Pravilno ali napačno. Prhljaj = umazani lasje


NAPAČNO

Na pojav prhljaja lahko vplivajo številni dejavniki, vključno s hormoni, prehrano, gensko zasnovo, stresom ali reakcijami na kemikalije in sestavine.

Kot smo že povedali, lahko čezmerno umivanje las povzroči suh prhljaj, če las ne izperete dovolj dobro.

Po drugi strani pa je masten prhljaj posledica presežnega sebuma na lasišču in se pojavlja ne glede na vaše navade umivanja las.

Če vas skrbi za čistočo las, piling lasišča lahko pomaga pri odstranjevanju odvečnega sebuma in kožnih celic na lasišču, ki sije od čistoče in ki je bolje pripravljeno na tretmaje proti prhljaju.

Naši kultni izdelki

 • 23599LUŠČILNI ŠAMPON PROTI PRHLJAJU00NewDERCOSHAIR CAREŠamponiNega proti prhljaju

  Novo

  LUŠČILNI ŠAMPON PROTI PRHLJAJU

  DERCOS

  LUŠČILNI ŠAMPON PROTI PRHLJAJU

  Šamponi

  Piling šampon za odstranjevanje mastnega prhljaja

 • Najbolj brano

  47 DERCOS Aminexil Clinical 5

  Nega las

  Res lahko ustavimo izpadanje las?

  Ste tudi vi v pomlad zakorakali s šopi las v umivalniku? Niste edini.  Spomladi je namreč na sporedu sezonsko izpadanje las. Lasje pa lahko izpadajo tudi zaradi drugi razlogov, kot so genetika, menopavza, nosečnost ali stres.

  Preberite članek

  Nega las

  Kaj je masa las?

  Opažate, da je vaš čop v zadnjem času tanjši? V okviru naše serije publikacij o izpadanju in tanjšanju las Vichy pojasnjuje pojem mase las in način, kako Dercos Densi-Solutions deluje na njeno krepitev.

  Preberite članek

  Vichy expert

  Nega las

  NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA O IZPADANJU LAS PRI ŽENSKAH

  Izpadanje las je tema, ki običajno zadeva moške, vendar pa obstajajo določena življenjska obdobja in faze, ko tudi ženske izgubljajo večje število las. Če se to dogaja tudi vam, vam morda lahko pomagamo. O najpogostejših vprašanjih, ki jih imajo ženske o izpadanju las, smo se pogovarjali z Ano Kovačević, strokovno sodelavko za izobraževanje pri VICHYju.

  Preberite članek

  go to top