Uporaba piškotkov na
www.vichy.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Zakaj je čaj najboljši zaveznik zdravega življenja

  • favoris

Vrline črnega, zelenega in rdečega čaja: od skodelice do vašega telesa. Čaj je vaš zaveznik pri ohranjanju zdravega življenja.

INSIDE IMG-Tea why its your ally for healthy lifestyle-500651360Če ste tip osebe, ki se zaveda svojega zdravja, verjetno veste, da je čaj eno izmed najboljših živil za vaše telo. Ko ste pod stresom in utrujeni, vaš organizem trpi, izgubite zdrav sijaj in pojavi se sivkasta polt. Ne glede na to, ali je ledeno hladen ali vroč zeleni, črni ali rdeči, čaj vas lahko poživi in napolni z energijo.

Zeleni čaj: antioksidativna supermoč

Zeleni čaj je kot močan antioksidant bistvena sestavina v azijskih lepotnih rutinah, kjer to vrsto čaja uživajo vsak dan. Prosti radikali so snovi, ki poškodujejo mehka tkiva, kar vodi do prezgodnjega staranja. Antioksidanti v zelenem čaju v trenutku zaustavijo proste radikale (1), kar pripomore k zdravemu telesu od znotraj navzven in pomaga v boju proti staranju organizma kot celote. 
[1] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2684512/

Rdeči čaj: dodaten prispevek k zdravju

Ta vrsta čaja, znana kot rooibos ali čaj rdečega grma, je bogata z antioksidanti in ne vsebuje kofeina, zaradi česar je ta napitek kot nalašč za večerne ure (1). Odličen je tudi za prebavo, kar ni presenetljivo, saj ga v Južni Afriki, domovini tega čaja, starši dajejo piti otrokom, da bi pomirili krče. Naravno vsebuje cink in alfa-hidroksi kislino (2), sestavini, ki krepita imunski sistem. 
[1] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19419525
[2] http://www.dovemed.com/7-health-benefits-of-rooibos/

Črni čaj: zaščita in delovanje proti stresu

Je manj znan od svojega zelenega bratranca, čeprav gre za čaj, ki se najpogosteje uživa po svetu. Vendar pa ima črni čaj, ki ga pridobivajo s fermentacijo zelenega čaja in ima zato še močnejše blagodejne kvalitete, tudi močne antioksidativne lastnosti. Raziskave, opravljene v Veliki Britaniji (4), so pokazale, da uživanje treh skodelic črnega čaja na dan zmanjša tveganje za srčni infarkt za 11 %. To ni presenetljivo, saj vemo, da ta čaj zmanjšuje tudi raven stresnih hormonov v telesu. 
4. Oxford Journal

Od skodelice do kreme: Kombušina moč posvetlitve

Želite še en način, kako svoji koži privoščiti blagodejne lastnosti čaja? Naj Vichy Idéalia postane del vaše dnevne rutine. Dnevna krema za gladko in sijočo kožo je obogatena s kombušo, aktivno sestavino, ki se pridobiva iz dvakrat fermentiranega črnega čaja. Klinično dokazano naredi kožo bolj gladko, svetlejšo in bolj sijočo ​​ter ji daje zdrav sijaj, kakršnega vsi želimo. Če imate svetlečo, mastno do mešano kožo, je formula nove gel-kreme ustvarjena kot nalašč za vas. Njena tekstura je kremasta, vendar lahka in sveža. Za zdrav sijaj vaše kože, vendar brez mastnega leska.

Najbolj brano

Slog

5 zapovedi o zdravi prehrani, ki jih je treba upoštevati po 50. letu

Po 50. letu je pravilna prehrana pomembnejša kot kdajkoli prej, še posebej zato, ker vaše telo doživlja velike hormonske spremembe, ki lahko vplivajo na splošno počutje. Preberite, katerim 5 zapovedim o zdravi prehrani je treba slediti v tem novem življenjskem obdobju, ne glede na to, ali jeste doma, zunaj ali le praznujete praznik.

Preberite članek

Slog

Nakupovalni seznam v menopavzi: uravnotežena prehrana z vsega sveta

V menopavzi lahko nekatere jedi pomagajo pri pomirjanju simptomov, kot so vročinski valovi, medtem ko lahko druge te simptome le še poslabšajo. Vendar obstajajo tudi jedi, ki obnavljajo kožo in jo ščitijo pred staranjem. Ta nakupovalni seznam za obdobje menopavze vključuje okusne in zdrave jedi z vsega sveta, ki vam bodo pomagale do odličnega videza in počutja.

Preberite članek

go to top