OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Zakaj je čaj najboljši zaveznik zdravega življenja

Vrline črnega, zelenega in rdečega čaja: od skodelice do vašega telesa. Čaj je vaš zaveznik pri ohranjanju zdravega življenja.

Zakaj je čaj najboljši zaveznik zdravega življenja

INSIDE IMG-Tea why its your ally for healthy lifestyle-500651360Če ste tip osebe, ki se zaveda svojega zdravja, verjetno veste, da je čaj eno izmed najboljših živil za vaše telo. Ko ste pod stresom in utrujeni, vaš organizem trpi, izgubite zdrav sijaj in pojavi se sivkasta polt. Ne glede na to, ali je ledeno hladen ali vroč zeleni, črni ali rdeči, čaj vas lahko poživi in napolni z energijo.

Zeleni čaj: antioksidativna supermoč

Zeleni čaj je kot močan antioksidant bistvena sestavina v azijskih lepotnih rutinah, kjer to vrsto čaja uživajo vsak dan. Prosti radikali so snovi, ki poškodujejo mehka tkiva, kar vodi do prezgodnjega staranja. Antioksidanti v zelenem čaju v trenutku zaustavijo proste radikale (1), kar pripomore k zdravemu telesu od znotraj navzven in pomaga v boju proti staranju organizma kot celote. 
[1] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2684512/

Rdeči čaj: dodaten prispevek k zdravju

Ta vrsta čaja, znana kot rooibos ali čaj rdečega grma, je bogata z antioksidanti in ne vsebuje kofeina, zaradi česar je ta napitek kot nalašč za večerne ure (1). Odličen je tudi za prebavo, kar ni presenetljivo, saj ga v Južni Afriki, domovini tega čaja, starši dajejo piti otrokom, da bi pomirili krče. Naravno vsebuje cink in alfa-hidroksi kislino (2), sestavini, ki krepita imunski sistem. 
[1] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19419525
[2] http://www.dovemed.com/7-health-benefits-of-rooibos/

Črni čaj: zaščita in delovanje proti stresu

Je manj znan od svojega zelenega bratranca, čeprav gre za čaj, ki se najpogosteje uživa po svetu. Vendar pa ima črni čaj, ki ga pridobivajo s fermentacijo zelenega čaja in ima zato še močnejše blagodejne kvalitete, tudi močne antioksidativne lastnosti. Raziskave, opravljene v Veliki Britaniji (4), so pokazale, da uživanje treh skodelic črnega čaja na dan zmanjša tveganje za srčni infarkt za 11 %. To ni presenetljivo, saj vemo, da ta čaj zmanjšuje tudi raven stresnih hormonov v telesu. 
4. Oxford Journal

Od skodelice do kreme: Kombušina moč posvetlitve

Želite še en način, kako svoji koži privoščiti blagodejne lastnosti čaja? Naj Vichy Idéalia postane del vaše dnevne rutine. Dnevna krema za gladko in sijočo kožo je obogatena s kombušo, aktivno sestavino, ki se pridobiva iz dvakrat fermentiranega črnega čaja. Klinično dokazano naredi kožo bolj gladko, svetlejšo in bolj sijočo ​​ter ji daje zdrav sijaj, kakršnega vsi želimo. Če imate svetlečo, mastno do mešano kožo, je formula nove gel-kreme ustvarjena kot nalašč za vas. Njena tekstura je kremasta, vendar lahka in sveža. Za zdrav sijaj vaše kože, vendar brez mastnega leska.

Uredništvo

go to top