Uporaba piškotkov na
www.vichy.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Zakaj vam dobro prespana noč pomaga upočasniti staranje

 • favoris

Da bi zaščitili svojo kožo med procesom staranja, je pomembno, da poskrbite za dobro spanje čez noč. Tukaj je nekaj nasvetov, s katerimi boste karseda povečali prednosti zdravega spanja.

Za zdravo kožo poskrbite za kakovostno spanje čez noč


Koža se med spanjem regenerira, pri čemer ustvarja nove celice. Že samo ležanje obraznim mišicam pomaga, da se sprostijo ter tako zmanjšajo učinek gravitacije in upočasnijo razvoj gub, obenem pa se borijo proti prostim radikalom. Nasprotno pa pomanjkanje spanja (idealno med 7 in 9 ur) koži jemlje sposobnost obnovitve. Utrujenost je eden najvidnejših znakov poškodovane kože in lahko poudari znake staranja, z motenim ciklom spanja pa je zmanjševanje stresnega hormona kortizola še toliko manj učinkovito. Pomanjkanje spanja lahko povzroči temne kolobarje in vrečke pod očmi, kjer je koža najtanjša, ter rdečico in/ali pusto polt brez sijaja.

Nasveti za ponovno vzpostavitev ustreznega ritma spanja

Za cilj si zastavite kakovostno spanje v zadostni količini: globok spanec je čas, ko se koža najintenzivnejše obnavlja. Poskusite se izogniti kofeinu vsaj 8 ur pred spanjem, alkoholu pa vsaj 3 ure prej. Lahka telesna vadba, ki sprošča mišice in ne poviša srčnega utripa, kot je na primer joga, lahko pomaga sprostiti vaš um. Vendar se pred spanjem skušajte upreti vroči kopeli, ker lahko preveč dvigne telesno temperaturo, zaradi česar boste težje zaspali. Tudi poslušanje težko metalne glasbe pozno ponoči lahko oteži vaš spanec. Pred spanjem se izognite gledanju v elektronske naprave*, saj lahko modra svetloba, ki jo sevajo, zavira proizvodnjo melatonina, hormona, ki nadzoruje sistem spanja, kar lahko privede do zmanjšane sposobnosti predelave inzulina.**
* https://chriskresser.com/how-artificial-light-is-wrecking-your-sleep-and-what-to-do-about-it/
** http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/01/02/sleep-and-aging.aspx

Naši kultni izdelki

 • 20902Dnevna nega, ki deluje na znake staranja
  v nastajanju
  4.6141New
  SLOW ÂGE
  Nega proti znakom staranja kože

  Novo

  Dnevna nega, ki deluje na znake staranja v nastajanju
 • Najbolj brano

  Slog

  5 zapovedi o zdravi prehrani, ki jih je treba upoštevati po 50. letu

  Po 50. letu je pravilna prehrana pomembnejša kot kdajkoli prej, še posebej zato, ker vaše telo doživlja velike hormonske spremembe, ki lahko vplivajo na splošno počutje. Preberite, katerim 5 zapovedim o zdravi prehrani je treba slediti v tem novem življenjskem obdobju, ne glede na to, ali jeste doma, zunaj ali le praznujete praznik.

  Preberite članek

  Slog

  Nakupovalni seznam v menopavzi: uravnotežena prehrana z vsega sveta

  V menopavzi lahko nekatere jedi pomagajo pri pomirjanju simptomov, kot so vročinski valovi, medtem ko lahko druge te simptome le še poslabšajo. Vendar obstajajo tudi jedi, ki obnavljajo kožo in jo ščitijo pred staranjem. Ta nakupovalni seznam za obdobje menopavze vključuje okusne in zdrave jedi z vsega sveta, ki vam bodo pomagale do odličnega videza in počutja.

  Preberite članek

  go to top