OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Zaščita pred soncem celo leto

Izdelkov za zaščito pred soncem ni treba nositi samo v torbi za plažo! Vaša koža nenehno potrebuje nego. Sledi 5 razlogov zakaj je treba nanašati faktor zaščite pred soncem, ne glede na letni čas, ne glede na vreme….

Zaščita pred soncem celo leto

Spomladanska veselja

Ko pride pomlad, smo vsi naveličani vlažnih, zimskih dni in takoj ko se prikaže sonce, vedno več časa preživimo na prostem. Daljši dnevi in lepše vreme pomenijo daljše bivanje zunaj, vendar relativno zmerne temperature nas lahko pripeljejo v zmoto: UV žarki so še vedno potencialno nevarni za kožo. Ko se začne pomlad, je UV sevanje skoraj 10 krat močneje kot pozimi. Oblačnost delno zmanjšuje infrardečo in vidljivo svetlobo, kar zmanjša toploto in svetlobno intenziteto, UV sevanja pa ne: do 80% UV sevanja lahko prodre skozi oblake.

Učinkovit način preprečevanja naključnih poškodb in povečanega tveganja predčasnega staranja vaše kože, je uporaba faktorja za zaščito pred soncem, vsak dan kot del vaše nege. BB krema za obraz v temnejšem odtenku, s faktorjem zaščite proti soncu 50, daje koži naraven videz in jo hkrati tudi ščiti. Za lesketajoče polti, s kremo za obraz, z mat učinkom in dodatnim faktorjem za zaščito proti soncu, koža ni mastna, saj preprečuje izdajalsko lesketanje okoli težavnih področij, kot sta T cona in čelo.

Poletna zabava

Za večino izmed nas je poletje čas dopusta! To je obenem tudi najpomembnejši letni čas za uporabo močnih izdelkov za zaščito pred soncem, glede na to, da je UV sevanje močneje zaradi bližine sonca, in da več časa preživimo na prostem, izpostavljeni soncu.

Če radi uživate na valovih ali pa se radi potapljate na kopališču, uporabljate kremo za zaščito pred soncem, na bazi Wet tehnologije, da bi zagotovili dodatno vodoodpornost. Ne pozabite kreme nanašati vedno znova, oziroma vsaki dve uri, in se soncu umikati v času največje pripeke (od 11.00h do 16.00h). Z zaščito kože poleti, se jeseni izognete suhi in poškodovani koži.

Jesen

Poletja je konec in čas je, da se vrnemo k našem vsakdanjiku. greste na dopust izven sezone ali pa se ukvarjate s športi na prostem? Morda se je zmanjšala intenziteta UV sevanja, vendar dolgovalovni UVA žarki so še vedno tu in so nevarni za zdravje vaše kože. Če je jesen čas, ko načrtujete dopust (manj gneč, nižje cene), vaša koža potrebujepodobno nego kot med poletnimi meseci, zato ne pozabite na zaščito pred soncem!

Tisti, ki se radi ukvarjajo s športom, se lahko izognejo mastnemu občutku, ki je posledica kombinacije kreme za sončenje in potenja, z uporabo Vichy Invisible Hydrating Mist. Nežno se prilega koži, začutili boste tudi prefinjen cvetni vonj in imeli občutek svežine, brez belih sledi ali drsenja po koži.

Zima

Načrtujete dopust pozimi, smučanje? Jakost UV sevanja se veča z nadmorsko višino -  okoli 10% na vsak kilometer – zato se zavarujte in nanesite faktor 50+, da ne poškodujete kože, v žepu pa imejte zaščito pred soncem v stiku. Redno nanašajte na področja, ki so najbolj izpostavljena soncu, kot so nos, čelo, ušesa in ličnice.

Zakaj so hribi posebej nevarni za kožo? Veter in mraz vas lahko zmedejo in ne sploh opazite izpostavljenosti soncu. Sneg ima največjo refleksijo izmed vseh površin, odbija od 60 do 80% UVA in UVB žarkov.

Zaščita pred soncem celo leto

Tudi kadar niste zunaj, je vaši koži potrebna zaščita, saj so tudi okna lahko zavajajoča. Čeprav ne morete porjaveti za steklom,  pa UVA žarki (ne UVB), ki so odgovorni za opekline, vseeno prodrejo skozi. Posledice podaljšane izpostavljenosti brez zaščite lahko povzročijo globoke poškodbe celic, celo DNK in foto-staranje – kadar ste videti starejši kot dejansko ste.

Glede na to, da so dolgovalovni UVA žarki prisotni celo leto, je bolje preprečiti kot zdraviti, kadar gre za skrb za kožo. Naj vam nanašanje zaščite pred soncem postane del dnevne rutine za nego lepote, ne glede na letni čas.

Uredništvo

go to top