OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Zaščita pred soncem: preizkusite vam prilagojeno zaščito pred soncem

Da bi našli najboljšo zaščito proti soncu zase in svojo družino, morate razumeti na kakšne načine vse je vaša koža izpostavljena UV žarkom, kar je odvisno tudi od tega kje se nahajate in kaj počnete.

Zaščita pred soncem: preizkusite vam prilagojeno zaščito pred soncem

Sonce, morje in pesek

Na družinskih dopustih ali pa samo enodnevnih izletih na plažo, je zaščita pred soncem – in njeno nenehno ponovno nanašanje – bistvenega pomena. Mogoče se vam zdi to očitno, vendar so  raziskave pokazale, da več kot 50% žensk ne nanaša redno zaščite pred soncem. Kopanje, sušenje in potenje dokazano odstranjujejo zaščito tudi do 50%, s čimer vaša koža postane občutljiva na UV žarke, ki so lahko še posebej močni ob vodi zaradi odbijanja svetlobe. Izogibajte se intenzivni izpostavljenosti v času največje pripeke (od 11h do 16h) in uporabljajte stik za zaščito proti soncu na nepokritih delih obraza, kot so nos, ušesa ali usta.

Močan veter na plaži, v kombinaciji s pekočim občutkom, ki je posledica peska in slana voda, lahko razdraži občutljivo kožo. Veter in oblaki lahko tudi maskirajo pravo intenziteto UV sevanja, saj ni nujno, da čutite vročino na svoji koži. Uporabljajte vlažilni losjon z visokim faktorjem zaščite pred soncem, da bi bila tudi občutljiva koža hidrirana, brez neprijetnega občutka in zaščitena.

Bivanje na soncu

Hoja do službe ali odhod na malico večajo občutljivost vaše kože na UV sevanje. Celo sedenje ob oknu na soncu lahko povzroči poškodbe kože, saj steklo prepušča UV žarke. 80% teh potencialno škodljivih žarkov, prepuščajo tudi oblaki, tako da se niti kadar je oblačen dan ne smete odpovedati svoji kremi za sončenje z zaščitnim faktorjem.

Za zaščito pred kratkotrajnimi in dolgotrajnimi poškodbami, uporabljajte zaščito pred soncem kot del vaše vsakdanje lepotne nege. Z BB-kremo z mat učinkom, ki vsebuje faktor zaščite pred soncem,  se vam koža ne bo svetila in bo zaščitena pred UV sevanjem, ki je lahko presenetljivo močno tudi v urbanih predelih.

Odhod na piknik z družbo

Verjetno ste zaščitili svoj obraz, vendar verjetno pogosto pozabite, da so področja, kot sta zadnja stran vratu in dekolte, lahko tudi izpostavljena soncu!  Čeprav so sončni popoldnevi popolni za piknike s prijatelji ali klepet na soncu na terasi, vsi pozabljamo na občutljivost kože na sonce, medtem ko se vedno bolj vneto pogovarjamo. Občutljiva koža in področja na telesu, ki so redko izpostavljena soncu, se prvi znajdejo v težavah. Pomirjevalni mlečni losjon, ki se nanaša na vsa izpostavljena področja, poskrbi za maksimalno vlaženje in občutek trajnega ugodja. Z BB kremo z mat učinkom ali vlažilnim sredstvom, ki vsebuje faktor zaščite pred soncem, bo koža zaščitena in ne bo sijoča. Nanaša se lahko tudi pod ličila.

Šport na prostem, na soncu

Sonce naj ne bi, samo zaradi UV sevanja, pokvarilo vaših načrtov za tek. Vendar, se morate zavedati, da se s potenjem lahko zaščita pred soncem odstrani, zaradi česar je vaša koža nezaščitena. Nanos določenih sredstev za zaščito pred soncem prek prepotene kože pusti mastne, bele sledi, izdelek pa se ne vpije v vašo kožo. Zato izberite vlažilno, lahko in osvežilno razpršilo za zaščito pred soncem, ki je odporno proti potenju in vodi, s čimer se izognete neprijetnemu občutku in izgubi zaščite. Občutek hlajenja osveži tudi vaše telo pred in med telovadbo. Pripravljeni, pozor, zdaj!

Uredništvo

go to top