OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Zdrave navade: zakaj je izboljšanje vlaženja dobro za vašo kožo

Če ste (kot mnogi od nas) novo leto začeli z obljubo, da boste pili več vode, imamo pravo motivacijo za vas! V nadaljevanju lahko preberete nekatere ključne podatke, ki jih morda niste vedeli, kako optimalno vlaženje pomaga negi vaše kože.

Zdrave navade: zakaj je izboljšanje vlaženja dobro za vašo kožo
Healthy-habits-why-boosting-your-hydration-is-good-for-your-skin.jpg

Zakaj je vlaženje tako pomembno za zdravje kože?


Vsi smo že slišali, da  pitje zadostne količine vode zagotavlja koži zdrav sijaj, vendar, kaj se v resnici dogaja pod površjem, medtem ko poskušamo ohraniti vlažnost? Koža je vsakodnevno izpostavljena poškodbam iz ekspozoma – zunanjih dejavnikov, kot so onesnaženje in UV-žarki, ki škodijo naši koži – ki rušijo pregradno funkcijo kože. Seznanjeni smo s posledicami, ki jih dehidracija lahko ima na našo kožo, polt izgubi svoj sijaj in celo postane suha in/ali razpokana. Ko je koža dobro navlažena od znotraj, je ta pregrada močnejša in pomaga pri preprečevanju nastanka poškodb, povezanih z napadi iz ekspozoma, poleg tega pa tudi preprečuje, da bi nekatere bakterije in alergeni prodrli v kožo. Kaj to pomeni v praksi? Koža, ki je videti in se počuti bolje ter je sposobna učinkovito opravljati svojo zaščitno vlogo.

Kako izboljšati vlaženje: nasveti za vsak dan


Zdaj, ko smo videli, kako pravilno vlaženje pomaga koži od znotraj, je čas, da pogledamo, kaj lahko storimo, da bi čim bolj povečali njene učinke na kožo. Vlaženje kože od znotraj gre z roko v roki z vlaženjem od zunaj, zato poiščite izdelke za nego kože s sestavinami, ki čim bolj izboljšajo zadrževanje vode, kot sta glicerin in hialuronska kislina. To bo zadržalo tako prepotrebno vlago, zlasti ko je zunaj še posebej vroče ali hladno.  

Da bi pravilno štartali s svojim jutranjim režimom, je pomembno, da začnete dan z izdelkom za poživitev ali serumom, katerega fina tekstura oblikovana na način, da temeljito prodre v plasti povrhnjice kože.  Booster Vichy Minéral 89 vsebuje samo 11 zelo vlažilnih sestavin in je svoje ime dobil po neverjetno visoki koncentraciji mineralizirane termalne vode Vichy, ki znaša kar 89 %, kar je 69 % več kot v prejšnjih formulah. Nato uporabite bogato dnevno kremo, kot je Vichy Aqualia Thermal Rich, da bi ohranili blagodejne učinke prejšnjega koraka in ustvarili zaščitni, intenzivno vlažilni sloj na vaši polti.  

Na koncu ne pozabite niti na redno lokalno vlaženje kože, zlasti po vadbi v telovadnici, kjer se koža izsuši in izgublja minerale. V obdobjih, ko je koža nagnjena k sušenju, poskrbite za njeno nego s pršenjem osvežilne mineralizirane termalne vode Vichy.

Uredništvo

VAŠA RUTINA

mineralizirana-termalna-voda-vichy; obcutljiva-koza; mastna-koza; proti-nepravilnostim; hidratacija

Mineralizirana termalna voda

go to top