Uporaba piškotkov na
www.vichy.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

Vichy se zavezuje, da bo spoštoval zaupnost osebnih podatkov, ki jih uporabnik posreduje prek tega obrazca. Osebni podatki, pridobljeni prek tega obrazca, se bodo uporabili izključno s strani podjetja Vichy za urejanje vašega računa, in za obdelavo podatkov o mnenju potrošnikov.

Pravico imate do dostopa, popravljanja in brisanja vseh podatkov, ki se nanašajo na vas. To pravico lahko izkoristite v vsakem trenutku s pošiljanjem e-pošte na naslednji naslov [email protected]

Pravico imate v vsakem trenutku izvedeti vse o naši politiki varstva osebnih podatkov kakor tudi o drugih pravnih določbah.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Zgodnja menopavza: kaj pričakovati in kako se dobro počutiti

Zgodnja menopavza: kaj pričakovati in kako se dobro počutiti
 • favoris

Menopavza ni le konec menstrualnih ciklov, ampak jo spremlja vrsta povezanih telesnih simptomov, s katerimi se je pogosto težko spopadati.

Kaj pričakovati?


Telesni simptomi: znotraj in zunaj


Znaki in simptomi menopavze se lahko razlikujejo od ženske do ženske, ampak klasični simptomi so nepravilni cikli in njihov konec, vročinski oblivi, povečana občutljivost dojk, vse močnejša nihanja razpoloženja in PMS, manjši libido, utrujenost, suhost nožnice in/ali nelagodje med spolnim odnosom, težave pri uriniranju in nespečnost.  

Z vidika zunanjih fizičnih sprememb ženske opazijo tudi izgubo sijaja, povešanje in izgubo čvrstosti kontur obraza, tanjšo kožo, redčenje las ali lase brez sijaja. Mnoge ženske se borijo tudi z nenehnim spreminjanjem telesne teže in spremembami na telesu.  

Da bi se prepričali, opravite pregled krvi in preverite raven hormonov.

Duševni simptomi

Obstaja tudi psihološki vpliv, ki ga ni mogoče prezreti. Okoli 50. leta lahko kar 3 od 4 žensk trpi zaradi depresije, medtem ko ta prizadene le vsakega četrtega moškega. Znaki depresije in razdražljivost se pogosto pojavljajo v perimenopavzi.

Ženske pogosto pravijo, da se počutijo neudobno v svoji koži in so nagnjene k melanholiji, izgubile so zanimanje za stvari ter se počutijo podcenjene. Vendar ni znanstvene povezave med padcem ravni estrogena in depresijo, tesnobo in razdražljivostjo. Zdi se, da hormonske spremembe le okrepijo obstoječe občutke nelagodja.

Pot do dobrega počutja: v iskanju sreče


Vsi si želimo biti srečni, kajne? Vendar si nekateri to želijo bolj, drugi pa manj. Srečni ljudje niso nujno tisti, ki navzven živijo lagodno življenje; srečni ljudje so tisti, ki so tvorci svoje lastne sreče in ki ne pričakujejo, da bo ta prišla pod vplivom zunanjih dejavnikov. Resnična skrivnost sreče? Ni vam treba iskati sreče, ustvarite si jo lahko sami.

Pristop napol polnega kozarca


Namesto razmišljanja o slabih straneh, poskusite spremeniti način, kako gledate nase ter raje izkoristite ta čas za nov začetek, tako da srečo pustite k sebi.  

Zgledujte se na primer po indijski ajurvedski tradiciji pristopa k življenju brez črnih ali negativnih misli, pomirjene in pozitivne ne glede na vse.  

Naša duševnost ima velik vpliv na naš fizični obstoj. In srečo je moč opaziti. To je popoln krog, vzajemno koristna situacija. Ko so ljudje srečni, njihovi obrazi sijejo, gube so zglajene, telesna drža je boljša in so videti manj utrujeni od življenja. Zdijo se mlajši in izzovejo pozitivne reakcije pri drugih.

Sreča spodbudi srečo.

Naši kultni izdelki

 • 17386NEOVADIOL NADOMESTNI KOMPLEKS*

  Napredni obnovitveni koncentrat za zrelo kožo in kožo v menopavzi

  Vsi tipi občutljive kože   


  * Nadomestni kozmetični kompleks.
  51NEOVADIOLFACE CARESerum za obrazNega proti znakom staranja kože
  NEOVADIOL NADOMESTNI KOMPLEKS*  Napredni obnovitveni koncentrat za zrelo kožo in kožo v menopavzi Vsi tipi  občutljive kože     * Nadomestni kozmetični kompleks.
 • 17387NEOVADIOL NADOMESTNI KOMPLEKS*
  Napredna obnovitvena nega za zrelo kožo in kožo v menopavzi
  Normalna in mešana občutljiva koža
  *Nadomestni kozmetični kompleks.
  54NEOVADIOLNega proti znakom staranja kože
  NEOVADIOL NADOMESTNI KOMPLEKS* Napredna obnovitvena nega za zrelo kožo in kožo v menopavzi Normalna in mešana občutljiva koža *Nadomestni kozmetični kompleks.
 • 17850NEOVADIOL NADOMESTNI KOMPLEKS*
  Napredna obnovitvena nočna nega
  * Nadomestni kozmetični kompleks.
  51NEOVADIOLNega proti znakom staranja kože
  NEOVADIOL NADOMESTNI KOMPLEKS* Napredna obnovitvena nočna nega  * Nadomestni kozmetični kompleks.
 • Najbolj brano

  go to top