OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Znova se povežite s svojimi čutili: to je prvi korak v smeri počasnejšega staranja.

Vaš dom lahko zlahka postane tempelj, kjer se lahko znova povežete s svojimi čutili in se regenerirate.

Znova se povežite s svojimi čutili: to je prvi korak v smeri počasnejšega staranja.

Uživajte z vsemi petimi čutili:

Znova se povežite s svojimi čutili: to je prvi korak v smeri počasnejšega staranja.

Sluh - spodbuja razpoloženje

Ali ste vedeli, da ima poslušanje katere koli glasbe takojšnje biološke in psihološke koristi, saj dviguje raven endorfinov?

Raziskava, ki so jo opravili v centru Natural Standard (pomemben center za terapevtske študije), je dokazala, da imajo počasni akustični zvoki najboljši učinek na dobro počutje, saj znižujejo raven stresnih hormonov in stimulirajo imunski sistem. Dr. Mitchell Gaynor, pisatelj, holistični onkolog in profesor na Univerzi v Cornwellu, je zapisal, da je zvočna terapija pomagala njegovemu bolniku z rakom, saj vpliva na psihološko ravnovesje.* 

Vonj - preprost način sprostitve

Aromaterapija in ajurvedska medicina uporabljata eterična olja za boj proti stresu. Teh koncentriranih olj ni priporočljivo nanesti neposredno na kožo, toda le nekaj kapljic eteričnega olja sivke, kadila in vrtnice, ki jih kapnete v difuzor ali gorilnik, bo pomagalo, da se sprostite. Kot drugo možnost lahko uporabite tudi dišeče sveče.

Okus - je dobrega okusa, občutka in videza!

Poskusite zeliščni poparek kamilice, citronke ali jabolčnega cveta. Pojejte kivi, sadež z največjo vsebnostjo vitamina C (bistven za proizvodnjo kolagena), ki je bogat z vitaminom E, omega-3 maščobnimi kislinami in antioksidanti, ki preprečujejo poškodbe kože. Vse temno jagodičevje, predvsem borovnice, vsebuje veliko vitaminov, mineralov in fitohranil, ki jih vaša koža obožuje.

Dotik - da bi ugodili svoji duši, začnite s telesom

Dajte prednost izdelkom za nego kože z bogatimi teksturami, ki gladijo kožo in obložijo njeno pregrado. Po čiščenju navlažite kožo z mineralizirano termalno vodo, da pomirite vnetje in spodbudite vlaženje, ki ga nudi vaša nega. Pri nanosu vlažilne nege masirajte obraz s konicami prstov, da spodbudite vpijanje nege v kožo in cirkulacijo.

Vid - vaše okolje igra pomembno vlogo pri vašem razpoloženju

Za kopalnico izberite pomirjujoče naravne barve: kremne, sive in svetlo modre. Namestite tudi prilagodljivo luč in postavite nekaj okrasnih rastlin v loncih, da ustvarite prostor z nizko ravnijo stresa. Največjo možno sprostitev pa bo zagotovila kopel ob svečah!

* V svoji knjigi »Zdravilna moč zvoka« (ang. The healing power of sound)

Uredništvo

go to top