OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

6 najpogostejših napak pri uporabi tekoče podlage in kako jih enostavno odpraviti po nasvetu sabrine vidovič

Imate težave pri iskanju pravega odtenka tekoče podlage? Jo še vedno nanašate s prsti ali uporabljate čopič? Kako pomemben je zaščitni faktor v ličilih? Pozabite na vse mite, ki ste jih slišali o tekoči podlagi. Sabrina Vidovič je za vas pripravila seznam 6 najpogostejših napak o tekoči podlagi in nasvete, da boste zasijale v vsej svoji lepoti.

1. Ena tekoča podlaga deluje vso leto


Če ste še vedno med tistimi, ki od decembra do decembra uporabljate enak puder (ali celo odtenek), vam bo ta nasvet pomagal, da vaša koža zasije v vseh letnih časih. Ne glede na tip kože, postane le-ta v zimskih mesecih bolj suha. Pozimi izberite tekoče podlage, ki vam dajo dobro prekrivnost, hkrati pa kožo navlažijo. Popolna izbira za to je Vichy Dermablend Fluid tekoča podlaga, ki doda koži zdrav sijaj in poskrbi za hidratacijo. V poletnih mesecih, ko je koža bolj podvržena mastenju je pomembno, da izberete podlago, ki matira ter vsebuje zaščitni faktor, ki varuje obraz pred škodljivimi sončnimi žarki. Osnovna razlika med Dermablend Fluid in 3D Correction je prav v tipu kože, ki sta mu namenjena. Fluid skrbi za kožo, ki potrebuje hidratacijo, 3D Correction pa za kožo, ki je mastna, nagnjena k nepravilnosti in aknam.

2. Tekoča podlaga ne more izgledati naravno


Tudi to ne drži. Tekočo podlago lahko nanesete izjemno tanko in tako ustvarite čudovit dnevni videz. Težava nastopi pri problematični koži, ko na obraz nanesete preveč izdelka, kar povzroči nenaraven izgled. Da se temu izognete, obraz enakomerno napudrajte, nato pa dodajajte prekrivnost samo na predele, ki so problematični. Pomembna je predvsem uporaba primernih tekočih pudrov. Za problematično kožo obstaja Dermablend 3D Correction puder s prilagojeno teksturo in formulo, ki zraven prekrivanja tudi tretira akne in s tem pomaga do bolj naravnega videza.

puderi

3. Puder moramo čez dan dodajati, da ostane podlaga popolna


Tekoče podlage so skozi leta postale izjemno vzdržljive in zato ni potrebe, da bi čez dan dodajali nove plasti. Vichy tekoče podlage na obrazu vzdržijo 16 ur, zato lahko brezskrbno uživate v dnevu, večerni zabavi ali posebni priložnosti, brez da bi morali ves čas paziti na to, kako izgleda vaš makeup. Obstojnost lahko še povečate z uporabo primernega primerja ter nanosom transparentnega pudra.

4. Tekočo podlago nanašamo s prsti


Včasih so roke res najbolj priročno in dosegljivo orodje za nanašanje ličil, vendar pa boste popoln izgled dosegle z uporabo pravega čopiča. Za najlepši rezultat ob uporabi Vichy tekočih podlag izberite pripadajoč čopič, ki izdelek lepo razporedi po obrazu in prepreči neželene lise in črte, ki lahko uničijo izgled celotnega makeupa.

Sabrina Vidovič

5. Najti popoln odtenek tekoče podlage je nemogoče


Iskanje popolnega odtenka tekoče podlage je ena največji težav, s katero se ženske srečujejo na področju ličenja. Najpomembnejši nasvet je zagotovo ta, da izbirajte odtenek v čim boljši (če se le da, dnevni) svetlobi. Težava pa nastane, ko podlaga še vedno ne izgleda skladno z barvo kože in ima na vašem obrazu siv ali oranžen odtenek. To se zgodi, če ne upoštevate podtona kože. V grobem se ljudje delimo na tiste z rumenkastim in tiste z rdečkastim podtonom. Kako to ugotovite? Najlažje poleti. Ko koža potemni na soncu postanete eni zlato rumeni, spet drugi dobite temno rjav, skoraj rdeč videz. Pozimi pa poglejte svoja zapestja. Če so žile modre barve, potem ima vaša koža verjetno rdečkast podton. Če so žile zelene, pa iščite podlage v zlato- rumenih odtenkih.

6. Tekoča podlaga poudari gube in pore


Nasprotno! Tekoča podlaga deluje tudi na strukturo kože in zgladi nepravilnosti, kot so razširjene pore in gubice na obrazu. Seveda morate za to izbrati pravilno podlago. Izogibajte se gostim, kremnim podlagam in se odločite za lažje, bolj tekoče pudre posebej namenjen zreli koži. Pri tem pomagajo tudi primerji, ki zapolnijo pore in tako naredijo kožo brezhibno. Seveda pa pri uravnavanju strukture kože največ pripomore ustrezna nega.

Sabrina Vidovič https://www.facebook.com/manylovesbysabrina/

VAŠA RUTINA

dermablend-3d-korektivni-puder-za-mastno-kozo; spf-25-vichy; akne-15

3D KOREKCIJA Korektivni puder, obstojen do 16 ur.

( 6 mnenje )

dermablend-korektivni-tekoci-puder-spf-35-vichy; korektivna-podlaga; z-mat-ucinkom; neenakomerna-polt; podocnjaki; razprsene-rdecice; brazgotine; obcutek-gole-koze; lahkotna-tekstura; mesana-koza

DERMABLEND Korektivna podlaga

( 7 mnenje )

go to top