OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

IZBERITE SVOJ ENERGIJSKI ZAJTRK

S pomočjo dr. Lebarjeve smo razvili dva ekskluzivna nasveta za zajtrk, pri čemer smo upoštevali vrsto utrujenosti, za katero najpogosteje trpite.

IZBERITE SVOJ ENERGIJSKI ZAJTRK

Fizična utrujenost

  • 1 skodelica kave z mlekom ... ali vroče čokolade!
  • 3 rezine polnozrnatega kruha z malo masla in marmelade
  • 1 porcija sadja, bogatega z antioksidanti, svežega ali suhega (agrumi, borovnice, robidnice, rdeči ribez, papaja ...)

Umska utrujenost

  • 1 skodelica črnega čaja ali kombušinega čaja
  • 1 skodelica grškega jogurta z žiti
  • 1 porcija sadja, bogatega z antioksidanti, svežega ali suhega (agrumi, borovnice, robidnice, rdeči ribez, papaja ...)

Nasvet našega strokovnjaka

dr. Véronique Lebar, nutricionistka in kozmetologinja»Utrujenost je lahko fizična ali umska. Pri zajtrku je najpomembnejši vnos tekočine, da bi obnovili energijo po spanju. Za preprečevanje fizične utrujenosti so polnovredna žita bogat vir energije, kakav dviguje raven energije in magnezija, medtem ko mlečni izdelki pomagajo s svojo dinamogenično vsebnostjo beljakovin. Fermentirani izdelki so posebej koristni za preprečevanje umske utrujenosti, saj ščitijo naše »druge možgane« – črevesje, ki je močno povezano z živčnim sistemom. Nikar ne pozabite na odmerek antioksidantov za uravnoteženje vpliva hitrega načina življenja na vaše telo in kožo.«

dr. Véronique Lebar, nutricionistka in kozmetologinja

In končni nasvet dr. Lebarjeve: najpogostejši vzrok utrujenosti med ženskami je ... pomanjkanje železa, ki ga naravno izgubijo med menstruacijo in ga pogosto ne nadomestijo s prehrano (še posebej, če rdeče meso ni njihova najljubša jed). Bodite pozorni na raven železa in s pomočjo zdravnika ocenite, ali potrebujete prehransko dopolnilo z železom.

Zahvaljujoč tem navodilom boste lahko vsako jutro povečali raven energije v svojem telesu in posledično tudi v svoji koži, kateri lahko vsak dan ponudite posebne energijske dodatke: odkrijte celovito linijo izdelkov IDEALIA.

Uredništvo

go to top