OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Kako lahko pravilno nanašanje pudra na kožo, ki je nagnjena k aknam, vrne samozavest vaši hčerki?

Danes, ko je YouTube postal glavna enciklopedija informacij, je težko najti pravo v morju nasvetov. Če vaša najstnica preživlja ure in ure pred zaslonom, medtem ko na YouTubu gleda različne vadnice ličenja, nato pa se pred ogledalom lepša in razmišlja, kako naj prekrije nepravilnosti na svoji koži, potem je to pravi članek za vas.
Z nekaj nasveti naših strokovnjakov lahko postanete sodobna mama, ki bo poznala vse nove trike, zaradi katerih boste postali njena najljubša svetovalka, vaša hči pa bo postala prava mala umetnica ličenja.

kceri-samopouzdanjeRaziskave kažejo, da se kar 85 % ljudi, starih med 12 in 24 let, bori z aknami. Poleg tega kar pri četrtini od teh ostane neka oblika brazgotine.[1] Raziskave doslej še niso dokazale, da bi ličila povzročala akne[2], vendar je do takrat treba paziti na formulo pudra, da bi preprečili nastanek rdečine in draženje kože.

Priprava kože, ki je nagnjena k aknam
Najprej tisto najpomembnejše: pred uporabo pudra je treba temeljito očistiti kožo in to navado mora osvojiti tudi vaša hči. Najprej si je treba obraz umiti z izdelkom za čiščenje, ki deluje proti aknam in ki je po možnosti obogaten z izsušujočimi sestavinami (adstringenti), kot je salicilna kislina. Čiščenju naj sledi matirajoča podlaga, ki bo zmanjšala videz razširjenih por in pripravila kožo za nanos pudra. Pomembno ga je nežno vtreti v kožo s čistimi rokami, pri čemer je treba posebno pozornost nameniti T-coni.

Ščetke, gobice, prsti: tehnike za nanašanje pudrov
Pri nanašanju pudra na kožo, ki je nagnjena k nepravilnostim, je treba ugotoviti, katera je največja težava, s katero se spopada vaša hči. Puder z bogato kremasto teksturo bo skril vse izbokline ali neenakomernosti in bo obstojen ves dan. Če pa je bolj potreben učinek enakomerne polti – npr. prekrivanje akenskih brazgotin ali rdečice – je trik v uporabi ščetke, ki omogoča enakomerno nanašanje izdelka po obrazu. Pomembno ga je dobro razmazati, ali kot bi rekla vaša najstnica, „zblendati“ okoli čeljusti in senc.

Koža, ki je nagnjena k aknam, se lahko sooča tudi s težavo čezmerne proizvodnje sebuma, ki povzroča viden lesk oziroma masten videz kože.  Če za nanašanje pudra uporabljate gobico, se bo izdelek vpil v kožo ter zagotovil enakomeren in mat videz kože.  Če pa hči za razmaz pudra na težje dostopnih mestih raje uporablja svoje prste, si mora najprej temeljito oprati roke, da se prepreči širjenje bakterij ali draženje že obstoječih nepravilnosti.

Izbira izdelkov s kakovostnimi sestavinami
Da bo mastna koža, ki je nagnjena k aknam, ostala negovana in enakomerna ob vseh priložnostih, je zelo pomembno izbrati kakovostne, dermatološko preizkušene izdelke z aktivnimi sestavinami, ki bodo negovale kožo.

Eden takih je puder Vichy Dermablend 3D Correction, ki dan za dnem popravlja nepravilnosti na površini kože in hkrati bistveno zmanjšuje njihov videz. Njegove sestavine, kot sta salicilna kislina, ki deluje na akne in mozolje, ter eperulin, ki pomirja vneta področja, so idealna kombinacija za kožo vaše najstnice, ki se spopada z aknami. Zaradi 16-urne obstojnosti, mat videza in zaščitnega faktorja SPF 25 bo njena koža enakomerna, zaščitena in brez učinka maske. S tem pudrom ji ne boste več morali braniti ličenja, saj ste lahko prepričani, da je njen občutljiv obraz končno varen.

[1]https://www.aad.org/media/stats-numbers, https://www.nuskin.com/en_US/corporate/company/science/personal_care_science/acne.html

[2]Hayashi N, Imori M, Yanagisawa M, Seto Y, Nagata O, Kawashima M., Ličila izboljšujejo kakovost življenja bolnikov z aknami brez poslabšanja izbruha aken med zdravljenjem’, v Eur J Dermatol. 2005. Junij–avgust; 15 (4), str. 284–7. [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16048760]

Uredništvo

VAŠA RUTINA

dermablend-3d-korektivni-puder-za-mastno-kozo; spf-25-vichy; akne-15

3D KOREKCIJA Korektivni puder, obstojen do 16 ur.

( 6 mnenje )

go to top