OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

KAKO ONESNAŽENI ZRAK VPLIVA NA NAŠO KOŽO?

Onesnaževanje je povsod okoli nas, v velikih mestih pa se mu skoraj ni mogoče izogniti. Toda, ali ste vedeli, da poleg tega, da slabo vpliva na naš organizem, enako slabo vpliva tudi na našo kožo?

Če živite v mestu, ste bolj izpostavljeni delcem onesnaženja, ki lahko sčasoma začnejo proizvajati proste radikale, ki negativno vplivajo na našo kožo. Z lepljenjem na kožo oslabijo njeno pregradno funkcijo, pa tudi njen fiziološki pH. Zaradi tega koža postane občutljivejša, je videti utrujena in sivkasta ter izgubi zdrav sijaj in polnost.

zagadjenje

Koža je zaščitna pregrada, ki deluje v dveh smereh: preprečuje vdor tujih snovi in mikroorganizmov iz zunanjega okolja, po drugi strani pa preprečuje izgubo vode in drugih snovi iz organizma, pojasnjuje dr. Vikalo, spec. dermatovenerologije. Oslabljena zaščitna plast kože vodi do zmanjšanega delovanja pregradne funkcije kože. Izgubijo se tesni stiki med celicami rožene (zunanje) plasti kože, kar omogoča lažje prodiranje bakterij in alergenov, zaradi česar pride do povečanja transepidermalne izgube vode. Posledica je dehidrirana, suha in oslabljena koža.

ZAČNITE BOJ PROTI VPLIVOM ONESNAŽEVANJA NA KOŽO!

Minéral 89

Ali ste vedeli, da edinstvena tekstura boosterja Minéral 89 vključuje tehnologijo „Anti-Pollution“, ki deluje kot prva obrambna linija kože proti onesnaževanju? Ta preprečuje, da bi se delci onesnaženja zalepili na kožo, obenem pa kožo naredi odpornejšo.

Dr. Vikalo pojasnjuje, da booster Minéral 89 s svojo edinstveno sestavo predstavlja prvo obrambno linijo proti zunanjemu onesnaževanju, saj okrepi delovanje pregradne funkcije kože. Nato poudarja, da ta visokovlažilni booster zahvaljujoč visokemu deležu Vichy vulkanske vode (89 %) in hialuronski kislini, ki pritegne 100-krat več vode od svoje teže, krepi hidrolipidno pregrado, obenem pa z izboljšanjem adhezije celic rožene plasti okrepi tudi njeno fizično pregrado. Minéral 89 uravnava pH kože, kožo ščiti pred prostimi radikali, po uporabi pa je koža polnejša in ima bolj zdrav sijaj.

Koža je največji organ našega telesa, pa tudi prva in najboljša obramba pred delci onesnaženja, ki lahko sčasoma oslabijo njeno delovanje. Z uporabo boosterja Minéral 89 boste svoji koži pomagali okrepiti obrambno funkcijo in ji zagotovili ustrezno zaščito proti zunanjim agresivnim snovem.

go to top