OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Menopavza: kaj lahko storim za vlaženje kože pri petdesetih?

Vlaženje je ključnega pomena za dobro počutje vaše kože, ne glede na starost. Med menopavzo je suhost ena najpogostejših težav in je prisotna ne glede na letni čas.

Menopavza: kaj lahko storim za vlaženje kože pri petdesetih?

Videli boste, da je glavna razlika v negi, ki jo potrebuje vaša koža, v vrsti izdelka in pogostosti uporabe.

Med menopavzo je nega kože ključnega pomena

Tokrat je sebum dobra stvar, samo da ga je dovolj!

Zaradi hormonskega neravnovesja med menopavzo se lahko vlaženje kože poslabša, pa tudi izločanje sebuma se z leti zmanjšuje. Če ste opazili, da je vaša polt brez sijaja, koža pa bolj groba in občutljiva, morate spremeniti rutino nege kože.

Tu je nekaj nasvetov za vsakodnevno vlaženje:

1. Dvakrat na dan uporabite nežna čistilna sredstva, ki bodo zaščitila vašo kožno pregrado, in se poskušajte izogniti uporabi vroče vode.
2. Vsaj dvakrat na dan navlažite kožo obraza in telesa.
3. Izberite izdelke s sestavinami, ki privlačijo vodo, kot sta hialuronska kislina in glicerin.
4. Luskava, hrapava koža potrebuje redni piling, saj sicer morda ne bo sposobna absorbirati vlažilnih snovi, ki jih nanesete nanjo. Pomembno je odstraniti odmrle celice z zgornje plasti. To lahko storite doma ali pa poskusite s strokovno nego v salonih, ki izvajajo kemične pilinge ali mikrodermoabrazijo. Po pilingu vedno uporabite kremo za sončenje širokega spektra. S svojim dermatologom se posvetujte o zdravljenju, ki je najboljše za vas.
5. Razmislite o bolj zdravem življenju! Kajenje, alkohol in prekomerno sončenje brez zaščite poslabšajo stanje vaše kože in povzročajo suhost.
6. Čez dan začnite uporabljati vlažilno vodico ali termalno vodo v pršilu in se izogibajte prostorov s suhim zrakom. Te vodice lahko koži zelo pomagajo, saj ohranjajo raven njene vlažnosti.
7. In prosimo, nikar ne pozabite na zdravo prehrano. Pijte dovolj vode, da bo vaše telo ustrezno hidrirano. Poskusite v svojo prehrano vključiti izdelke, bogate z vodo in omega-3 maščobnimi kislinami.

Ključna dejstva, ki si jih je treba zapomniti

Vlaženje je nujno. Tu lahko najdete koristne nasvete.
Za manjšo suhost je ključnega pomena:
·  da uporabljate izdelke brez dišav,
·  da se izogibate vroči vodi,
·  da kožo navlažite vsaj dvakrat na dan,
·  da živite zdravo.

go to top