OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Menopavza: kaj se zgodi z ravnmi kalcija in vitamina D, ko dopolnite 50 let?

Z leti se raven kalcija naravno zmanjša, vendar obstajajo načini, kako lahko ohranite njegovo prisotnost ali ga vnesete v telo. Vzemite pisalo in papir ter si zapišite.

Menopavza: kaj se zgodi z ravnmi kalcija in vitamina D, ko dopolnite 50 let?

Pomanjkanje kalcija močno vpliva na splošno zdravje. Lahko vpliva na razpoloženje in upad energije. Obstaja več stvari, ki jih lahko storite, da bi dvignili njegovo raven. Zakaj jih ne bi poskusili? :)

Pomanjkanje vitamina D: glavni vzrok za znižanje ravni kalcija med menopavzo

Pomanjkanje vitamina D povzroči zmanjšanje absorpcije kalcija, zlasti v naših kosteh, kar ima za posledico zlome, vpliva pa tudi na kožo. Kalcij je majhen ion in prepotreben glasnik zmogljivosti kožnih celic, ki igra pomembno vlogo pri pravilnem sporazumevanju med kožnimi celicami, da delujejo v harmoniji. Neravnovesje kalcija v površinski plasti kože spremeni njeno pH vrednost, ki se s staranjem ženske poveča za 5- do 6-krat. 

Zaradi te spremembe koža postane bolj občutljiva, lažje nastanejo izpuščaji in draženja. Če je na koži prisotno stanje, kot sta ekcem ali rozacea, se bo to še poslabšalo. 

Polovica žensk v menopavzi jemlje kalcij v obliki prehranskega dopolnila. Vendar je treba jemati tudi vitamin D: preverite njegovo raven v telesu in si priskrbite kapljice vitamina D!

Povečanje pH vrednosti zaradi staranja je še en dogodek v površinski plasti kože, ki še dodatno moti delovanje kožne pregrade in kožo naredi bolj občutljivo, nagnjeno k alergijam in okužbam ter zmanjša sposobnost celjenja. 

Ključna dejstva, ki si jih je treba zapomniti

・Kar se zgodi z ravnjo kalcija, ko dopolnite 50 let, je posledica pomanjkanja vitamina D, ki preprečuje pravilno absorpcijo kalcija v ・telesu.
・To pomanjkanje vitamina D in znižanje ravni kalcija bosta zagotovo povzročila tudi druge motnje, zato ga čim prej nadomestite s pripravki kalcija in vitamina D.

go to top