Uporaba piškotkov na
www.vichy.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Moč antioksidantov za vašo mladost

 • favoris

Ko med staranjem skrbite za zdravje svoje kože, je pomembno, da se zavedate moči antioksidantov.

Zakaj so antioksidanti potrebni za zadovoljno staranje?

Eden najpomembnejših elementov v boju proti vidnim znakom staranja so antioksidanti, ki se – kot pove že njihovo ime – borijo proti oksidaciji. Ta se začne, ko je koža izpostavljena elementom, kot so UV žarki in onesnaženje, ki spodbudijo sproščanje prostih radikalov (nestabilnih elektronov), kar povzroči razpad nekaterih molekul. Ko se ti elektroni destabilizirajo, atom, na katerega so se vezali, oksidira. Antioksidanti upočasnijo proces oksidacije z nadzorovanjem elektronov in jim onemogočajo začetek te verižne reakcije. Molekule kolagena, ki so odgovorne za polnost in mladostnost kože, bodo tako manj verjetno trpele posledice oksidacije. Človeška koža naravno že vsebuje nekatere antioksidante, vendar se ti spreminjajo zaradi okoljskih izpostavljenosti in jih je zato treba obnoviti.

3 najpomembnejši antioksidanti


1. Borovnice, sadje z antioksidantnimi lastnostmi

Jagode, vključno z brusnicami, robidnicami in zlasti borovnicami, sodijo med sadje, ki je najbogatejše z antioksidanti. To sadje je svetle barve zaradi pigmenta, imenovanega antocian, rdeče in vijolične jagode pa kažejo na visoko koncentracijo antioksidantov in so bogate z vitaminom C – z eno samo 150-gramsko porcijo dobimo skoraj četrtino priporočenega dnevnega vnosa za odrasle osebe.

2. Bajkalska čeladnica, korenina z antioksidativnim delovanjem

Korenina te rastline je znana tudi kot zlata korenina in je ključna sestavina v tradicionalni kitajski medicini Huang Qin. Pretvorjena v prah postane antioksidant s širšim spektrom od vitaminov C in E in pomaga v boju proti rdečici in poškodbam, ki lahko nastanejo zaradi UV žarkov in onesnaženja. 

3. Vitamini A, C, E in antioksidantni vitamini

Vitamin A, ključni dejavnik za ohranjanje dobrega vida in zdravega imunskega sistema, vsebuje retinol, ki je osnova številnih krem proti staranju in gubam. Vitamin C, ki je prisoten v papriki, kiviju in gvajavi, pomaga stimulirati sintezo kolagena, njegovo pomanjkanje pa je povezano z bolečimi dlesnimi in hiperpigmentacijo. Vitamin E, ki je prisoten v mastnih ribah, oreščkih in avokadu, sodeluje z vitaminom C v boju proti disfunkcijam prostih radikalov in pomaga pri povezovanju prostih elektronov.

Naši kultni izdelki

 • 20902Dnevna nega, ki deluje na znake staranja
  v nastajanju
  4.6141New
  SLOW ÂGE
  Nega proti znakom staranja kože

  Novo

  Dnevna nega, ki deluje na znake staranja v nastajanju
 • Najbolj brano

  Sestavine

  Antioksidativno delovanje »zlate korenine«

  Bajkalska čeladnica je rastlina iz kitajske province Shaanxi, ki je zelo izpostavljena hladnemu vremenu in intenzivnemu UV sevanju, zato je morala razviti izjemno odpornost, da bi lahko preživela v teh neugodnih razmerah. Njene korenine so tako postale neverjetno močne in so znane kot »zlate korenine«.

  Preberite članek

  04_5 tips to prevent the formation of wrinkles

  Sestavine

  5 nasvetov za preprečevanje gub

  Gube nastanejo zaradi kombinacije več dejavnikov. Da bi jih lahko prehiteli in preprečili, še preden se pojavijo, vam ponujamo 5 naših najboljših nasvetov. Poslovite se od gub, še preden se pojavijo!

  Preberite članek

  go to top