OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA O PUDRIH VICHY

Dermablend i Mineralblend

Med izobraževanjem s farmacevti smo prejeli številna vprašanja glede naših pudrov. Verjamemo, da odgovori na ta vprašanja zanimajo tudi vas, zato vam v nadaljevanju ponujamo odgovore g. Evgena Geca, vizažista, kozmetičnega svetovalca in vodje usposabljanja, ter Vichyjeve strokovnjakinje Tanje Vučković. Svojo bogato kariera vizažista je g. Gec začel že leta 1996 v Bologni v šoli Make Up For Ever, kasneje pa je svoje znanje izpopolnjeval v Sloveniji, kjer je delal za številne znane kozmetične blagovne znamke in sodeloval na številnih lepotnih srečanjih ter lepotnih tekmovanjih. Je redni svetovalec pri številnih revijah in časopisih ter v radijskih in televizijskih oddajah, učitelj ličenja v zasebni kozmetični šoli Cene Štupar v Ljubljani ter predavatelj na Univerzi v Opatiji, kjer svoje znanje predaja številnim generacijam profesionalnih vizažistov in kozmetikov.

1. Če želim v svojo rutino vnesti primer, v katerem koraku ga moram vključiti?

E. Gec: Vsekakor je treba najprej nanesti dnevno vlažilno kremo, nato primer, za njim pa puder.

2. Ko nanesem samo kremo in Dermablend, je vse v redu. Če pa pod kremo nanesem še booster Minéral 89, je po nanosu pudra koža videti, kot da se lušči. Kje delam napako?

Vichyjeva strokovnjakinja: Vichy na splošno priporoča, da večino neg in predvsem anti-age nege (to posebej poudarjamo pri kremi Liftactiv Collagen Specialist) nanesemo na kožo, ki je še vedno vlažna od predhodno nanesenega boosterja Minéral 89. To svetujemo zato, ker se pri nekaterih kombinacijah rutin zgodi, da se na koži včasih pojavijo grudice dveh nezdružljivih tekstur. Upoštevati je treba, da to ne velja za vse. Nekateri raje počakajo, da se booster Minéral 89 vpije, tako da je vse odvisno tudi od tipa kože.

3. Ali je pudre Vichy priporočljivo uporabljati na zelo občutljivi koži?

Vichyjeva strokovnjakinja: Vsi pudri Vichy so hipoalergeni, nekomedogeni in prilagojeni za občutljivo kožo.

4. Kateri puder je najbolje uporabiti v primeru mešanega tipa kože? Dermablend [3D CORRECTION], Dermablend fluid ali Minéralblend?

E. Gec: Ko so mastne večje površine obraza, priporočam puder Dermablend [3D CORRECTION]. V drugih primerih lahko uporabljate Dermablend fluid ali puder Minéralblend.

5. Ali lahko Dermablend [3D CORRECTION] puder uporabljam vsak dan, če imam mastno kožo, ki je nagnjena k aknam?

E. Gec: Vsi pudri Vichy so primerni za vsakodnevno uporabo. Vsi opravljajo svoje funkcije vlaženja, prekrivanja in zaščite, pri čemer ne motijo normalnega delovanja kože.  

Vichyjeva strokovnjakinja: Lahko, dokler gre za mastno in/ali k aknam nagnjeno kožo. Študije so pokazale, da puder Dermablend [3D CORRECTION] deluje učinkovito in kot tretma, saj zmanjšuje nepravilnosti na koži. Seveda pa pri bolj korektivnih pudrih vedno svetujemo popolno odstranjevanje ličil, reden piling in uporabo čistilnih pripravkov, ki temeljito, a nežno in brez mila očistijo kožo in prečistijo pore.

6. Ali moram po nanosu pudra Dermablend ali Minéralblend uporabiti fiksator, ali je že sam po sebi obstojen 16 ur?

E. Gec: Pri teh pudrih dodatna uporaba fiksatorjev ni potrebna, saj so zelo obstojni. Če puder Dermablend na koži pusti lesk, ga lahko matiramo s pudrom v kamnu ali prahu.

7. Ali moram pod pudrom Liftactiv Flexilift Teint uporabiti kremo?

E. Gec: Vsekakor je priporočljivo uporabljati kremo, ki pa mora biti vlažilna in lahka. Dodane maščobe, ki jih običajno najdemo v bogatejših kremah (nočne kreme ipd.), bi lahko razgradile puder.

Vichyjeva strokovnjakinja: Vichy vedno poudarja pomen priprave in nege kože pred nanosom pudra. Puder Liftactiv Flexilift Teint ima anti-age učinek, ki ne dodatno poudarja gub na obrazu, vendar pa ne nadomešča nege. Prav tako puder Minéralblend ne more nadomestiti nege, ker to ni BB krema, ki ima učinek nege in tudi tonira kožo. Gre predvsem za lahki puder, ki po zaslugi hialuronske kisline dodatno neguje in vlaži kožo.

Uredništvo

VAŠA RUTINA

dermablend-korektivni-tekoci-puder-spf-35-vichy; korektivna-podlaga; z-mat-ucinkom; neenakomerna-polt; podocnjaki; razprsene-rdecice; brazgotine; obcutek-gole-koze; lahkotna-tekstura; mesana-koza

DERMABLEND Korektivna podlaga

( 7 mnenje )

dermablend-3d-korektivni-puder-za-mastno-kozo; spf-25-vichy; akne-15

3D KOREKCIJA Korektivni puder, obstojen do 16 ur.

( 6 mnenje )

go to top