OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

ODKRIJTE, KAKO SE SPOPADATI Z AKNAMI V 30-IH

Življenjski slog in izpostavljenost onesnaženemu okolju, okoljski in podnebni dejavniki, prehrana in stres skupaj z genetsko nagnjenostjo zagotovo vplivajo na videz in zdravje kože, vključno s pojavom aken. Akne v odrasli dobi so pogosta kožna težava in ocenjuje se, da ima kar 54 % žensk na Zahodu akne po 25. letu. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj nasvetov, kako se spopadati z aknami, ki se pojavijo v odrasli dobi.

Normaderm.png

Najpogostejša vzroka za pojav aken v odrasli dobi sta hormonsko neravnovesje in kumulativni učinek stresa. V odrasli dobi se spremembe namreč večinoma pojavljajo v mandibularnem predelu, torej na predelu brade, s težnjo po razširitvi na zgornji del vratu. Spodnja čeljust je tisti del obraza, ki je izredno občutljiv na takšne hormonske spremembe zaradi izjemne reaktivnosti lojnih žlez na hormonske dražljaje, ki povzročajo prekomerno proizvodnjo sebuma, zato je na predelu spodnje čeljusti nepravilnosti običajno težje zdraviti.

Celosten pristop je nov način razumevanja ne le zdravja, ampak tudi kože. Koža je kot zaščitni organ vez med zunanjostjo in notranjostjo telesa in je kot taka izpostavljena neposrednim vplivom zunanjih dejavnikov (škodljivih vplivov iz okolja, kot so UV žarki in onesnaževanje) in notranjim obremenitvam (utrujenosti, tesnobi ali neuravnoteženi prehrani). Pod vplivom ekspozoma se koža vsak dan sooča z velikim številom bioloških poškodb – zlasti z oksidacijo in vnetji –, ki se lahko kopičijo in počasi, leto za letom, vplivajo na njeno mladostnost. Dolgo so te poškodbe nevidne, dokler nekega dne ne postanejo vidne. Vse se začne z izsušeno in suho kožo, utrujeno in neenakomerno poltjo brez zdravega sijaja, nato se pojavijo mozolji, koža izgubi svojo čvrstost in začnejo se pojavljati gube.

Normaderm-BM.jpg

Potrpežljivost in upoštevanje navodil sta izredno pomembna za uspešno zdravljenje aken. Pogosto traja nekaj tednov, preden rezultati postanejo vidni. Koža, ki je nagnjena k aknam, potrebuje izdelke za nego kože, ki niso komedogeni. Prav take pa ponuja linija Normaderm Phytosolution. Izdelki v obliki tekočine ali lahkega gela, kot je gel za globinsko čiščenje Normaderm Phytosolution, običajno preprečujejo zamašitev por in so zelo udobni za uporabo. Nega Vichy NORMADERM PHYTOSOLUTION ima dvojni učinek. Usmerjeno deluje na kožo, saj jo čisti in popravlja mozolje, ogrce in pigmentne lise, hkrati pa jo obnavlja s 24-urnim vlaženjem, uravnavanjem sebuma in blaženjem vidnosti por. Na ta način krepi pregradno funkcijo kože proti škodljivim zunanjim vplivom. Izdelki iz linije Normaderm Phytosolution imajo močne dermokozmetične sestavine naravnega izvora. Gel Normaderm Phytosolution vsebuje salicilno kislino naravnega izvora, ki očisti kožo in ima antibakterijski učinek, probiotični derivat Bifidus, ki krepi kožno pregrado, nato cink, ki ima antibakterijski in protivnetni učinek, in pa baker, ki ima seboregulacijski učinek.

Dnevna nega vsebuje 2 % salicilne kisline naravnega izvora, 2 % fikosaharida, 0,2 % vitamina Cg, 0,2 % hialuronske kisline naravnega izvora, 0,2 % probiotičnega derivata Bifidus in seveda 60 % mineralizirane termalne vode Vichy.

83826093_3211883232159698_5492804164134109184_o.jpg


Če imate tudi težave z nepravilnostmi, lahko to idealno rutino proti aknam od 10. do 16. avgusta 2020 najdete v lekarnah Ljubljana.

Za izboljšanje učinkovitosti pri odpravljanju aken lahko kot korak pred dnevno nego Normaderm Phytosolution uporabite booster Minéral 89. Zaradi svoje edinstvene, prečiščene sestave hialuronske kisline in vulkanske vode Vichy ima booster Minéral 89 pomirjujoč in učinek in ne masti kože, zato predstavlja odlično osnovno nego za zahtevne, občutljive vrste kože in stanja, kot so rozacea in akne, zlasti akne v odraslih letih. Minéral 89 krepi funkcijo kožne pregrade proti zunanjim in notranjim škodljivim vplivom, jo naredi močnejšo in odpornejšo ter deluje kot nekakšen ojačevalec sestavin, ki jih nanesemo kasneje.

VAŠA RUTINA

Nega za krepitev in obnovo kože okoli oči s hialuronsko kislino.

Nega za krepitev in obnovo kože okoli oči s hialuronsko kislino.

Dnevni odmerek za močnejšo kožo in bolj svež pogled

( 16 mnenje )

go to top