OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Razlogi, zakaj je vlažilna koža skrivnost bleščečega ličila

Ali poskušate doseči bleščečo, brezhibno kožo, vendar vam vlaženje to preprečuje? Raziskali smo, kako vam lahko navlažena koža pomaga, da bo ličilo videti čim bolj popolno.

Razlogi, zakaj je vlažilna koža skrivnost bleščečega ličila
Mineral+fluid

Če imate radi ličila, verjetno veste, da je navlažena koža glavni dejavnik zdravega, bleščečega videza. Vlaženje zagotovo igra pomembno vlogo pri doseganju zdrave polti: voda je odgovorna za gladek, mehak in žameten videz, medtem ko dehidracija povzroča grobo kožo brez sijaja ter drobne linije. Zato je smiselno, da bodo ličila, ki jih nanesemo na navlaženo kožo, videti bolje in bodo zahtevala manj prekrivanja. Poglejte, kako.

Brez ustreznega vlaženja, se bo vaša koža je občutljiva na okoljske dejavnike, kot sta onesnaževanje in tobačni dim.

Zakaj je vlaženje tako pomembno za bleščečo kožo?


Brez ustreznega vlaženja se bo vaša koža soočala z občutki zategovanja in nelagodja, oslabljena pa bo tudi funkcija kožne pregrade. Zakaj? Zato, ker je občutljiva na okoljske dejavnike, kot sta onesnaževanje in tobačni dim. Ti napadi lahko povzročijo manj gladko kožo, zaradi česar se na ličilu pojavijo gubice. Poleg tega vaša polt postane suha in luskasta (1), zaradi česar morate pogosto nanesti še več ličila, da bi skrili te simptome. Zato je pomembno, da najprej odpravimo dehidracijo in tako kožo pripravimo za nanos ličila.

Kako lahko Minéral 89 izboljša videz vašega ličila?


Minéral 89 lahko pozitivno vpliva na vse korake vaše rutine ličenja. Prvi korak je uporaba boosterja za pripravo kože, tudi pred vašo običajno podlago, pudrom ali korektorjem. Z njim boste izboljšali delovanje izdelka na koži, polet tega pa tudi gladi kožo in prispeva k bolj enakomernemu prekrivanju za bleščečo in zdravo kožo od znotraj in od zunaj. Če imate občutljivo kožo, lahko Mineral 89 poenoti vašo kožo in zmanjša občutke nelagodja, ki jih čutite.  

Z uporabo boosterja vam ne bo treba skrbeti, ali se bo puder prehitro posušil, saj pomaga ohranjati vlago ves dan, obenem pa tudi gladi kožo in ji daje bleščeč ter zdrav videz. Pred spanjem ne pozabite odstraniti vsega ličila in še enkrat nanesti booster. Lahko ste prepričani, da bo koža do jutra manj izsušena ter bolj gladka in rožnata.

Kdo ga lahko uporablja Minéral 89?


Minéral 89 je priporočljiv za vse vrste kože. Njegova lahka tekstura je kot nalašč za mastno in občutljivo kožo. Lahko ga uporabljate podnevi in ponoči kot prvi korak svoje rutine za nego kože – najprej booster, nato pa krema. Torej pred nanosom ličila in izdelka za zaščito pred soncem ne pozabite uporabiti Minéral 89.

VIRI:

  1. 1. Verdier-Sévrain, S. in sod. "Vlaženje kože: pogled na njene molekularne mehanizme" v Journal of Cosmetic Dermatology 6.2 (2007), str. 75-82. [Dostopno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17524122]

Uredništvo

VAŠA RUTINA

dermablend-korektivni-tekoci-puder-spf-35-vichy; korektivna-podlaga; z-mat-ucinkom; neenakomerna-polt; podocnjaki; razprsene-rdecice; brazgotine; obcutek-gole-koze; lahkotna-tekstura; mesana-koza

DERMABLEND Korektivna podlaga

( 7 mnenje )

go to top