OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Top sedem nasvetov Nike Veger za učinkovito pudranje … in kaj vse gre lahko narobe

Imate tudi vi občutek, da že vse življenje puder uporabljate napačno? Ne glede na to, ali je vaša koža nečista, mešana, mastna, suha ali pa normalna, izbira in nanos ustreznega pudra ni lahka naloga.

1. Izberite formulo, ki ustreza vaši koži.


Puder že dolgo ni le izdelek za obarvanje kože in prekrivanje napak – če je izbran pravilno, namreč ob redni uporabi pomaga odpraviti kožne nepravilnosti in izboljša njeno nego. Zato izbira na podlagi odtenka in obstojnosti ni več edina možna in dobra. Puder najprej izberite glede na potrebe oz. tip kože, šele nato glede na vaše potrebe o jakosti prekrivanja, obstojnosti in polti. Zelo suha koža potrebuje kremno ali vlažilno formulo, mešana in mastna pa takšno, ki ne maši por oz. celo na dolgi rok pripomore k zmanjševanju nepravilnosti. Odlični za kožo, nagnjeno k nečistočam (mašenju por, aknam) so pudri, ki vsebujejo salicilno kislino, saj ob dolgotrajni uporabi pripomorejo k odpravi mozoljev.

2. Izberite, kakšno prekrivnost pudra želite.


So vam pegice všeč? Potem naj zasijejo v vsej svoji lepoti z lahko prekrivnim pudrom. Če pa bi jih radi skrili (ali pa pigmentne madeže in druge nepravilnosti), izberite formulo z močnejšim prekrivanjem ali preizkusite najnovejše izdelke, ki omogočajo plastenje.

3. Pravi odtenek preskusite na licih, ne na roki.


Najboljšega odtenka ne iščite tako, da ga preizkušate na roki! Med izbrano vrsto pudra svoj odtenek poiščite tako, da na očiščeno in navlaženo kožo med lično in čeljustno kostjo nanesete puder, ki se vam že na prvi pogled zdi najboljši, zraven pa še svetlejšo in temnejšo različico. Nanesite ga na debelo, nato pa rob nekoliko zabrišite.

Počakajte nekaj trenutkov, da se puder zlije s kožo, pigmenti pa prilagodijo (večina pudrov ima danes tudi pigmente, ki se rahlo prilagodijo vaši polti). Če je možno, stopite na dnevno svetlobo in se poglejte v ogledalo. Ne glejte celotnega videza, temveč pudre primerjajte s poltjo na vratu in področju, kamor ste puder nanesli. Izbrani odtenek bi se moral povsem zliti s kožo. Po navadi izbiramo pretemne pudre, saj s pudrom želimo dodati obrazu barvo, svežino. To ni najboljše, ker se potem vidi rob nanosa. Barvo lahko obrazu dodamo z rdečilom ali bronzerjem.

Nika Veger in Dermablen-shade

4. Oksidacija in neenakomerna obarvanost pudra?


Če je puder kakovosten, oksidacijo ali neenakomeren, lisast rezultat lahko pripišete nepravilnemu nanosu. Puder vedno nanašamo na očiščeno, tonificirano in navlaženo kožo. Tudi če ga nanašamo zvečer, na kožo, ki čez dan ni bila napudrana, kožo najprej očistimo vseh nečistoč (ostankov kreme, zaščitnega faktorja ali sebuma), povrnimo ji njen pH in jo navlažimo ter šele nato nanesimo puder.

Le očiščena, tonificirana in dobro navlažena koža je dobra podlaga za enakomeren nanos, pri katerem koža iz pudra ne bo vlekla vlage, zaradi česar bi lahko nanos postal lisast ali bi oksidiral (to se po navadi dogaja pri mastni koži, ko puder reagira s sebumom).

5. Pore, gubice in suha koža so po nanosu pudra še vidnejši.


Če ste izbrali pravi puder in ga nanesli pravilno, mora zasijati vaša koža in ne izdelek. Kadar se po nanosu pudra največkrat soočate s še bolj poudarjenimi porami, gubicami in suhimi predeli, še enkrat preverite, ali ste kožo pravilno pripravili na ličenje:

  • suhe predele odstranite s pilingom. Odmrla povrhnjica, ki je povsem izsušena, se namreč obarva intenzivneje kot druga koža. Takšno kožo pripravite na ličenje tako z vlago kot z nanosom olja,
  • gubicam privoščite intenzivno nego z vlažilnim serumom, da se koža dobro napne,
  • razširjene pore bodo manj opazne, če pri negi uporabite tonik za oženje por, pred nanosom pudra pa tudi primer (izdelek za boljši nanos pudra). Pudri, ki navidezno zmanjšajo pore, vsebujejo silikone ali voske.

V vsakem primeru pa morate ob zgoraj naštetih težavah poskrbeti, da je puder, ki ga uporabljate, obstojen in da ga na omenjene predele nanašate v čim tanjšem sloju.

6. Izdelek za zaščito pred soncem lahko povzroči svaljkanje pudra.


Puder se ob nanosu po navadi svaljka zaradi izdelka, ki ste ga nanesli pred tem; pogosto zaradi kreme ali izdelka, ki vsebuje zaščito pred soncem. Preverite, ali tudi vaša nega ustvari tanek film, ki se z nanosom pudra spremeni v svaljke. Ker je vsakodnevna zaščita pred UV-žarki želena, vendar je včasih težko najti takšno, ki omogoča plastenje ličil, lahko izberete puder, v katerega je vmešana tudi UV-zaščita. 

Nika Veger in Dermablend 4 - si

7. Majhen trik za boljše prekrivanje nepravilnosti.


Puder z močnejšim prekrivanjem lahko uporabljamo tudi kot korektor. Vendar pri močnejšem nanosu ne bodite neučakani, saj lahko puder, ki ste ga nanesli takoj po uporabi kreme, ustvari neenakomerno obarvano plast, prekrije slabše in ni tako obstojen. Koži dajte čas, da se z negovalnim izdelkom prepoji, in po nanosu kreme vedno počakajte minuto ali dve, šele nato nadaljujte ličenje. Puder na želeno mesto (npr. mozolj) nanesite v debelejši plasti, počakajte minuto in rob nanosa zabrišite šele, ko ta dobro‚ sede’ na kožo.   

Nika Veger, Beautyfullblog.si

VAŠA RUTINA

dermablend-3d-korektivni-puder-za-mastno-kozo; spf-25-vichy; akne-15

3D KOREKCIJA Korektivni puder, obstojen do 16 ur.

( 6 mnenje )

dermablend-korektivni-tekoci-puder-spf-35-vichy; korektivna-podlaga; z-mat-ucinkom; neenakomerna-polt; podocnjaki; razprsene-rdecice; brazgotine; obcutek-gole-koze; lahkotna-tekstura; mesana-koza

DERMABLEND Korektivna podlaga

( 7 mnenje )

go to top