NOVOKljučne informacije o piškotkih na naših spletnih straneh. Preberite več TU ZDAJ.

Če ne storite nič, se šteje, kot da ste piškotke sprejeli.

Zapri

Vichy se zavezuje, da bo spoštoval zaupnost osebnih podatkov, ki jih uporabnik posreduje prek tega obrazca. Osebni podatki, pridobljeni prek tega obrazca, se bodo uporabili izključno s strani podjetja Vichy za urejanje vašega računa, in za obdelavo podatkov o mnenju potrošnikov.

Pravico imate do dostopa, popravljanja in brisanja vseh podatkov, ki se nanašajo na vas. To pravico lahko izkoristite v vsakem trenutku s pošiljanjem e-pošte na naslednji naslov info@vichy.si

Pravico imate v vsakem trenutku izvedeti vse o naši politiki varstva osebnih podatkov kakor tudi o drugih pravnih določbah.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Kako zaščititi kožo nagnjeno k nepravilnostim v poletju?

Korektivna njega

Ali je vaša koža nagnjena k nepravilnostim, še posebej v poletnih mesecih? Preberite naše najboljše nasvete na temo nege k aknam nagnjene kože, ko se temperatura začne dvigovati.

Pripravljen za na plažo: nasveti za nego k aknami nagnjene kože poleti


Za večino ljudi je poletje sinonim za sonce, morje in pesek. Toda nekateri od nas, ki imamo k aknam nagnjeno kožo, potrebujemo dodatno nego v toplejših mesecih, še posebej preden se odpravimo na plažo. Koža, ki je nagnjena k aknam, potrebuje ustrezno zaščito, ko je sonce najmočnejše, saj je sonce lažni prijatelj aken; v nasprotnem primeru lahko povečanje temperature za samo 1 °C poveča proizvodnjo sebuma tudi za 10 %
.*  Poleg tega lahko nekatera zdravila proti aknam povečajo občutljivost kože na sončno svetlobo, s čimer se poveča tudi možnost poškodb, ki jih povzročajo UV-žarki. Ne nazadnje je učinkovita zaščita kože na počitnicah tudi bistvenega pomena za preprečevanje brazgotinjenja in hiperpigmentacije, povezane z opeklinami, zato ne varčujte na izdelkih za zaščito pred soncem. Formula na gelni ali vodni osnovi je idealna za mastno kožo.

Vichyjeva matirajoča korektivna nega za zaščito pred soncem: idealna rešitev za k aknam nagnjeno kožo


Ko govorimo o koži, ki je nagnjena k aknam, je pomembno biti pozorni na sestavine zaščitne nege. Za blaženje nepravilnosti, povezanih z izpostavljenostjo UV-žarkom, Vichy matirajoča korektivna nega za zaščito pred soncem s faktorjem SPF 30 vsebuje salicilno kislino, ki izboljša stanje ogrcev. Pri testiranju v kliničnih pogojih je več kot 81 % udeležencev izjavilo, da je njihova koža manj mastna tudi do 4 tedne po prvi uporabi, 75 % pa jih je izjavilo, da je njihova koža bolj sijoča.**


Če sta bolj kot same nepravilnosti vaši glavni poletni skrbi odvečna maščoba ali masten lesk, poskusite globinsko očistiti pore z Vichyjevo masko ​​za čiščenje por, obogateno z dvema vrstama naravne gline, ki matirata k maščenju nagnjeno kožo. Tako, zdaj si lahko privoščite oddih na plaži brez skrbi o vplivu na kožo!

*Cunliffe, W. J., Burton, J. L., & SHUSTER, S. (1970). Vpliv spremembe lokalne temperature na nihanje ravni izločanja sebuma. British Journal of Dermatology, 83(6), 650-654.
**Vichy Idéal Soleil nega proti nepravilnostim, klinično ocenjevanje v razdobju 28 dni na 54 osebah (CF: dokument o lansiranju izdelka, str. 20)

Naši kultni izdelki

Najbolj brano

Zaščita pred soncem

Srečne družine: 7 tipov zaščite za kožo

Nimajo vsi enakih zahtev glede zaščite pred soncem! Bodisi da želite porjaveti, skočiti v vodo ali pa želite ohraniti brezhibno polt, za vas obstaja sredstvo za zaščito pred soncem za srečno družino. Najdite svojo idealno rešitev v našem lepotnem vodniku za zaščito pred soncem.

Preberite članek

go to top