NOVOKljučne informacije o piškotkih na naših spletnih straneh. Preberite več TU ZDAJ.

Če ne storite nič, se šteje, kot da ste piškotke sprejeli.

Zapri

Vichy se zavezuje, da bo spoštoval zaupnost osebnih podatkov, ki jih uporabnik posreduje prek tega obrazca. Osebni podatki, pridobljeni prek tega obrazca, se bodo uporabili izključno s strani podjetja Vichy za urejanje vašega računa, in za obdelavo podatkov o mnenju potrošnikov.

Pravico imate do dostopa, popravljanja in brisanja vseh podatkov, ki se nanašajo na vas. To pravico lahko izkoristite v vsakem trenutku s pošiljanjem e-pošte na naslednji naslov info@vichy.si

Pravico imate v vsakem trenutku izvedeti vse o naši politiki varstva osebnih podatkov kakor tudi o drugih pravnih določbah.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Moč antioksidantov za vašo mladost

Ko med staranjem skrbite za zdravje svoje kože, je pomembno, da se zavedate moči antioksidantov.

Zakaj so antioksidanti potrebni za zadovoljno staranje?

Eden najpomembnejših elementov v boju proti vidnim znakom staranja so antioksidanti, ki se – kot pove že njihovo ime – borijo proti oksidaciji. Ta se začne, ko je koža izpostavljena elementom, kot so UV žarki in onesnaženje, ki spodbudijo sproščanje prostih radikalov (nestabilnih elektronov), kar povzroči razpad nekaterih molekul. Ko se ti elektroni destabilizirajo, atom, na katerega so se vezali, oksidira. Antioksidanti upočasnijo proces oksidacije z nadzorovanjem elektronov in jim onemogočajo začetek te verižne reakcije. Molekule kolagena, ki so odgovorne za polnost in mladostnost kože, bodo tako manj verjetno trpele posledice oksidacije. Človeška koža naravno že vsebuje nekatere antioksidante, vendar se ti spreminjajo zaradi okoljskih izpostavljenosti in jih je zato treba obnoviti.

3 najpomembnejši antioksidanti


1. Borovnice, sadje z antioksidantnimi lastnostmi

Jagode, vključno z brusnicami, robidnicami in zlasti borovnicami, sodijo med sadje, ki je najbogatejše z antioksidanti. To sadje je svetle barve zaradi pigmenta, imenovanega antocian, rdeče in vijolične jagode pa kažejo na visoko koncentracijo antioksidantov in so bogate z vitaminom C – z eno samo 150-gramsko porcijo dobimo skoraj četrtino priporočenega dnevnega vnosa za odrasle osebe.

2. Bajkalska čeladnica, korenina z antioksidativnim delovanjem

Korenina te rastline je znana tudi kot zlata korenina in je ključna sestavina v tradicionalni kitajski medicini Huang Qin. Pretvorjena v prah postane antioksidant s širšim spektrom od vitaminov C in E in pomaga v boju proti rdečici in poškodbam, ki lahko nastanejo zaradi UV žarkov in onesnaženja. 

3. Vitamini A, C, E in antioksidantni vitamini

Vitamin A, ključni dejavnik za ohranjanje dobrega vida in zdravega imunskega sistema, vsebuje retinol, ki je osnova številnih krem proti staranju in gubam. Vitamin C, ki je prisoten v papriki, kiviju in gvajavi, pomaga stimulirati sintezo kolagena, njegovo pomanjkanje pa je povezano z bolečimi dlesnimi in hiperpigmentacijo. Vitamin E, ki je prisoten v mastnih ribah, oreščkih in avokadu, sodeluje z vitaminom C v boju proti disfunkcijam prostih radikalov in pomaga pri povezovanju prostih elektronov.

Naši kultni izdelki

Najbolj brano

Sestavine

Antioksidativno delovanje »zlate korenine«

Bajkalska čeladnica je rastlina iz kitajske province Shaanxi, ki je zelo izpostavljena hladnemu vremenu in intenzivnemu UV sevanju, zato je morala razviti izjemno odpornost, da bi lahko preživela v teh neugodnih razmerah. Njene korenine so tako postale neverjetno močne in so znane kot »zlate korenine«.

Preberite članek

Sestavine

Vitamin C – skrivnost sijoče kože?

Hiter življenjski tempo vpliva na povrhnjico in polt naredi utrujeno ter dolgočasno. Vendar, ali ste vedeli, da je eden od najbolj priljubljenih vitaminov ključ do bleščeče kože z zdravim sijajem? Ogledali si bomo poživljajoče lastnosti vitamina C.

Preberite članek

go to top