NOVOKljučne informacije o piškotkih na naših spletnih straneh. Preberite več TU ZDAJ.

Če ne storite nič, se šteje, kot da ste piškotke sprejeli.

Zapri

OK

OKCancel

Thank you

Close

Nasveti dermatologov za počasnejše staranje

Vodilni dermatologi svetujejo, kako se soočati s težavnimi področji, ki nastanejo s staranjem, da bi se lahko zadovoljno starali v vsakem življenjskem obdobju.

Poleg vidnih znakov obstajajo tudi celične in molekularne poškodbe na »tihi«, nevidni ravni, ki pomenijo, da koža s časom postaja vse bolj izsušena, tanjša in občutljiva. Zaradi škodljivih vplivov okoljskih dejavnikov, kot so UV žarki in onesnaženje, je zelo pomembno, da kožo temeljito očistimo in zaščitimo.


Ne glede na našo starost lahko vlaženje kože, globinsko hranjenje z antioksidanti in uporaba krem za zaščito pred soncem s faktorjem vsaj SPF 25 zmanjša celične poškodbe. Ta nevtralizacija »tihega« staranja kože na samem viru je učinkovitejša od popravljanja že prisotnih znakov, ki se pojavijo pri vseh starostnih skupinah, čeprav se vsaka generacijska stopnja kože sooča s svojimi težavami:

V 20-ih

Če se še vedno soočate z mozolji, poiščite izdelke brez olja in s salicilno kislino. Vaša bodoča koža vam bo hvaležna, da ste sprejeli dobre navade že v tem desetletju, v katerem se oblikujete. Bodite pozorni na to, koliko vode pijete, redno telovadite in ponoči si privoščite dovolj spanja – 8 ur.

V 30-ih

Začnejo se pojavljati drobne linije in barva kože postane neenakomerna. Čas je, da začnete z uporabo posebnih anti-age izdelkov za nego kože, zlasti na občutljivem področju okrog oči. Pazite tudi na vključevanje antioksidantov v svojo rutino za nego kože ter v prehrano: uživajte živila, ki dobro vplivajo na vašo kožo, kot so ohrovt, robidnice in kivi. Za delovanje proti škodljivim dejavnikom iz okolja uporabljajte nežno čistilno sredstvo z vlažilnimi sestavinami.

V 40-ih

Gube in starostne pege so se verjetno že pojavile, zato je vaš cilj poenotiti pigmentacijo in povečati raven kolagena. V tem desetletju koža začne izgubljati svoj sijaj in teksturo. Dolgoročno vlaženje je pomembnejše kot kdaj koli prej, zato pod svojo anti-age nego uporabite serum s hialuronsko kislino.

V 50-ih

Hormonske spremembe lahko povzročijo izsuševanje kože. Ker je estrogena vse manj, koža postane bolj suha in manj elastična, rjave lise pa so še vedno prisotne. Tem učinkom se zoperstavite s pomočjo anti-age nege s hranilnimi olji, ki spodbujajo vlaženje in tonus kože.

Naši kultni izdelki

 • 20902Dnevna nega, ki deluje na znake staranja
  v nastajanju
  4.6139New
  SLOW ÂGE
  Nega proti znakom staranja kože
  Dnevna nega, ki deluje na znake staranja v nastajanju
 • Najbolj brano

  Sestavine

  Antioksidativno delovanje »zlate korenine«

  Bajkalska čeladnica je rastlina iz kitajske province Shaanxi, ki je zelo izpostavljena hladnemu vremenu in intenzivnemu UV sevanju, zato je morala razviti izjemno odpornost, da bi lahko preživela v teh neugodnih razmerah. Njene korenine so tako postale neverjetno močne in so znane kot »zlate korenine«.

  Preberite članek

  Sestavine

  Vitamin C – skrivnost sijoče kože?

  Hiter življenjski tempo vpliva na povrhnjico in polt naredi utrujeno ter dolgočasno. Vendar, ali ste vedeli, da je eden od najbolj priljubljenih vitaminov ključ do bleščeče kože z zdravim sijajem? Ogledali si bomo poživljajoče lastnosti vitamina C.

  Preberite članek

  go to top