OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

KAKO ČIM BOLJE POSKRBETI ZA VLAŽENJE IZSUŠENE KOŽE?

Ali ste vedeli, da odrasla oseba v normalnih pogojih vsak dan izgubi 500 ml vode, med fizično aktivnostjo in med treningom pa tudi do 2 litra vode? Poleg vode pa telo izgublja tudi minerale in sladkorje, ki so ključni za navlaženo kožo zdravega videza. Izsuševanje kože boste na najboljši način preprečili tako, da poskrbite za njeno vlaženje. Preberite, kako.

clanak slika

Občutek zategovanja kože je pogosto posledica nezadostne navlaženosti povrhnjice, vrhnje plasti kože. Dehidrirana oziroma izsušena koža je premalo navlažena, kar pa moramo šteti zgolj za začasno stanje in ne za tip kože. Vendar pa suho in izsušeno kožo pogosto uvrščamo v isto skupino, predvsem zaradi pogoste napačne predstave, da je suha koža zagotovo tudi izsušena. Ta napačni pristop pa nedvomno privede do neustreznega obravnavanja tipa ali stanja kože, zaradi česar se lahko podaljša zdravljenje v primeru izsušene kože ali pa poslabša trenutno stanje suhe kože.

KAJ POVZROČA IZSUŠEVANJE KOŽE?

Vsakodnevno smo izpostavljeni ekspozomu, ki je skupek notranjih in zunanjih dejavnikov, kot so vremenske razmere, onesnaževanje in stres. Ti dejavniki pa lahko prispevajo k oslabitvi pregradne funkcije povrhnjice, kar privede do izsuševanja kože. Obstajajo pa še drugi dejavniki, kot sta genska zasnova ali proces staranja, ki lahko oslabijo delovanje kožne pregrade ali zmanjšajo raven naravne hialuronske kisline. Da bi zmanjšali vpliv teh dejavnikov, jih običajno blažimo z izdelki za nego kože in zdravili. Ti vplivi pa lahko igrajo pomembno vlogo pri izgubi vlage v površinski plasti kože, zaradi česar se koža izsuši in postane ranljiva. Posledično se pojavijo občutki zategovanja ter luskast in hrapav videz kože, ki izgubi tudi svoj sijaj, za kar je odgovorno predvsem pomanjkanje elastičnosti, ki je posledica izsuševanja kože. Izsušena koža pa ima tudi oslabljeno pregrado med organizmom in zunanjim svetom, zaradi česar koža postane občutljivejša in bolj nagnjena k reakcijam.

KATERI SO ZNAKI IZSUŠENE KOŽE?

Izsušena koža se lahko kaže na več načinov.

Ti vključujejo:
·  občutke zategovanja ali nelagodja na koži
·  pekoče občutke
·  vidne drobne linije

GLAVNE LASTNOSTI IZSUŠENE IN OBČUTLJIVE KOŽE

Pogosta pa je tudi kombinacija izsušene in občutljive kože. V tem primeru je koža lahko izjemno ranljiva in potrebuje ustrezno vlaženje, ki bo odpravilo učinke izsušenosti. Drugi pogosti vzroki občutljive kože so kožne motnje, alergije in stres. Ker pa je občutljiva koža simptom različnih dejavnikov in reakcij na te dejavnike, ne pa tip kože, se lahko pojavi skupaj z izsušenostjo.

clanak slika

Poiščite to idealno vlažilno rutino od 3. 8. do 9. 8. v lekarnah Ljubljana.

KAKO NEGOVATI IZSUŠENO KOŽO?

Gel Aqualia Thermal in dnevni kremi Aqualia Thermal Light ali Aqualia Thermal Rich so v kombinaciji z boosterjem Minéral 89 s sestavinami na osnovi vulkanske vode Vichy idealna rešitev za ponovno vlaženje kože. Z njihovo pomočjo lahko koža vzdržuje ustrezno raven navlaženosti čez dan, hkrati pa jo ščitijo pred zunanjimi dejavniki. Če imamo mastno in izsušeno kožo, je vlažilni serum Aqualia Thermal kot nalašč za izboljšanje ravni vlaženja kože, saj ne prispeva k proizvodnji sebuma (kar sicer povzroča mastno kožo).

KAKO LAHKO NA NAJBOLJŠI NAČIN POSKRBIMO ZA IZSUŠENO OBČUTLJIVO KOŽO?

Kot prvi korak v rutini za vlaženje kože priporočamo uporabo boosterja Minéral 89, ki predstavlja osnovo vsakodnevne nege. Po zaslugi vulkanske vode Vichy booster Minéral 89 krepi kožno pregrado in jo naredi odpornejšo proti notranjim in zunanjim dejavnikom. Naslednji koraki za globinsko vlaženje kože ja uporaba gela Aqualia Thermal, nato pa še uporaba dnevnih krem Aqualia Thermal Light ali Aqualia Thermal Rich, katerih kombinacija rastlinskega sladkorja manoze in hialuronske kisline naravnega izvora omogoča do 48 ur ponovnega vlaženja kože, zaradi česar bo ta videti spet sijoča in polna. Naši laboratoriji so razvili posebno aktivno kombinacijo in ustvarili rešitev za ponovno vlaženje kože, ki kožnim celicam zagotavlja optimalno okolje, v katerem bodo ostale zdrave. Poleg tega lahko z izdelki Aqualia Thermal v rutini za nego kože pomagamo obnoviti raven vlažnosti, ki se je zmanjšala zaradi vpliva okoljskih dejavnikov na kožo, s čimer bomo izboljšali delovanje kožne pregrade in preprečili (ponovno) izsuševanje kože.

VAŠA RUTINA

Novo

Lahka krema za vlaženje kože

Lahka krema za vlaženje kože

Vlaži kožo 48 ur. 97 % formule je naravnega izvora s hialuronsko kislino.

Nega za krepitev in obnovo kože okoli oči s hialuronsko kislino.

Nega za krepitev in obnovo kože okoli oči s hialuronsko kislino.

Dnevni odmerek za močnejšo kožo in bolj svež pogled

( 16 mnenje )

go to top