OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Zakaj potrebujete vlažilno nego za obraz?

Zakaj je treba izbrati posebno vlažilno nego za obraz? Verjetno zveni kot najbolj osnovno vprašanje o lepoti, a ker lahko vrsta kože in celo leta pomembno vplivajo na vašo polt, je pomembno vedeti več o tem. Pojasnili bomo, zakaj je pomembno izbrati ustrezno vlažilno nego za obraz, ki je prilagojena potrebam vaše kože.

hidratacija-lica-mineralKakšna je razlika med vlažilnima negama za obraz in telo?
Ne preseneča, da ima koža obraza drugačne potrebe kot koža telesa. To pomeni, da ko želimo nego za svojo polt, moramo upoštevati vsakodnevni stres, ki mu je izpostavljena koža. Koža na obrazu je manj pokrita kot koža na preostalih delih telesa, zaradi česar je izpostavljena škodljivim zunanjim dejavnikom, kot so UV žarki in onesnaževanje. Torej je naš obraz prvi na udaru, ko gre za prve vidne znake staranja. To pomeni, da so vlažilne nege za obraz pogosto hipoalergene zaradi preprečevanja draženja nežne kože obraza, za razliko od tistih za telo, ki imajo bolj gosto teksturo in pogosto vsebujejo dišave.

Zakaj potrebujete vlažilno nego za obraz?
Obraz je eno od področij telesa, kjer je koža najtanjša. Na najbolj občutljivem delu obraza – na območju pod očmi – je v povprečju debela le 0,5 mm. Poleg tega na obrazu ni maščobnih oblog, ki so prisotne na drugih delih telesa, na primer na stegnih in nadlakti, zaradi česar je še bolj nagnjen k suhosti. To pa pomeni, da se vidni znaki staranja najprej pojavijo prav na obrazu. Skratka, vlaženje je ena najboljših stvari, ki jih lahko dolgoročno naredite za svojo kožo (ne govorimo vam kar tako, da morate piti dovolj vode!).

Kdaj in kako skrbeti za vlaženje obraza?
Ko govorimo o načinih vlaženja obraza, obstaja več pomembnih dejavnikov. Na srečo je na voljo Vichy Minéral 89, ki združuje intenzivne vlažilne lastnosti hialuronske kisline z lahko, toda svežo teksturo, ki krepi kožno pregrado brez maščenja ali neprijetnih občutkov.

Starost
Na splošno je povrhnjica najdebelejša v najstniških in v 20. letih. To pomaga pri preprečevanju nastanka drobnih linij in gub, vendar privede tudi do povečane proizvodnje sebuma, kar pa povzroča nepravilnosti in včasih tudi akne. Da bi to preprečili, so za mastno kožo potrebne lahke teksture, ki ne zamašijo por.

Ker pa se koža z leti tanjša, močno oslabi tudi njena sposobnost zadrževanja vlage. Pri navlaženi koži obstaja manjša verjetnost, da se bodo pojavile drobne linije in gube, zato je izbira dnevne kreme, obogatene z vlažilnimi sestavinami bistvenega pomena za zmanjšanje vidnih znakov staranja in za zaščito kože pred nadaljnjimi poškodbami, ki so posledica izpostavljenosti ekspozomu.

Vrsta kože
Občutljiva koža potrebuje hipoalergene izdelke, ki je ne dražijo.

Srbeča koža potrebuje lahko, svežo teksturo, ki je ne duši. Na srečo se Minéral 89 lepo razmaže po koži in se skoraj v trenutku vpijte vanjo ter pusti prijeten občutek svežine.

Suha koža potrebuje formule z vlažilnimi sestavinami, kot sta glicerin in hialuronska kislina, za krepitev kožne pregrade.

Starost
Poleti se proizvodnja sebuma še poveča, kar povzroča nepravilnosti. Tudi če je vaša polt bolj mastna kot običajno, to ne pomeni, da lahko pozabite na vlaženje kože! Poleg visoke koncentracije mineralizirane termalne vode Vichy nega Minéral 89 vsebuje tudi 15 ključnih mineralov, njegova gladka in osvežujoča tekstura pa je kot nalašč za vroče poletne dni.

V zimskem času pa se koža lahko izsuši zaradi ogrevanja. Piling je odličen način za odstranjevanje suhe ali luskaste kože s telesa, vendar pa so lahko nekateri pilingi pregrobi za občutljivo kožo – zato je preprečevanje boljše kot zdravljenje, sploh ko govorimo o dehidraciji.

Katera je najboljša vlažilna krema za suho kožo?
Zaradi svoje lahke, vlažilne teksture gela je Vichy Minéral 89 kot nalašč za suho kožo, saj jo vlaži, ne da bi pri tem dušil povrhnjico. Njegova formula vsebuje več kot 89 % mineralizirane termalne vode, ki dokazano krepi kožo, preprečuje izgubo vode ter pomaga ohraniti svežo in navlaženo polt. Vichy Minéral 89 lahko uporabljate samostojno ali pod običajno dnevno kremo za izboljšanje vlaženja, pa tudi kot idealen vlažilni tretma.

Uredništvo

go to top