NOVOKljučne informacije o piškotkih na naših spletnih straneh. Preberite več TU ZDAJ.

Če ne storite nič, se šteje, kot da ste piškotke sprejeli.

Zapri

Vichy se zavezuje, da bo spoštoval zaupnost osebnih podatkov, ki jih uporabnik posreduje prek tega obrazca. Osebni podatki, pridobljeni prek tega obrazca, se bodo uporabili izključno s strani podjetja Vichy za urejanje vašega računa, in za obdelavo podatkov o mnenju potrošnikov.

Pravico imate do dostopa, popravljanja in brisanja vseh podatkov, ki se nanašajo na vas. To pravico lahko izkoristite v vsakem trenutku s pošiljanjem e-pošte na naslednji naslov info@vichy.si

Pravico imate v vsakem trenutku izvedeti vse o naši politiki varstva osebnih podatkov kakor tudi o drugih pravnih določbah.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Dlačno lojni mešiček

V dlačno lojnem mešičku se stikata dlaka (lasni mešiček) in žleza lojnica, ki skrbi za proizvodnjo sebuma. Žleza lojnica je povezana z dlako, ki je več ali manj atrofirana glede na del telesa, kjer se nahaja.
Ko govorimo o lasišču, ne gre več za dlako, temveč za las. Lasni mešiček je zakoreninjen 4 mm pod lasiščem. Žleza lojnica pa je zelo majhna.
Na licih je dlaka zelo tanka: njen lasni mešiček se nahaja približno 2 mm pod površino kože. Žleza lojnica je nekoliko večja.
Na nosnicah, bradi in ličnicah so dlake zelo majhne, skorajda nevidne, žleze lojnice pa so ogromne.

V osrčje dermisa

Dermis je vezivno tkivo, ki se nahaja med epidermisom in hipodermisom. Sestavljen je iz gela, kjer se prepletajo fibroblasti, kolagenska vlakna, vlakna elastina ter druge sestavne molekule. V otroštvu in adolescenci se dermis odebeli in nato umiri, po 50. letu pa se začne ponovno tanjšati. Dermis sestavljata dve plasti: vrhnji dermis in globoki dermis. Dermis je močno prekrvavljen, zato, poleg podporne vloge (ki jo igra s pomočjo kolagenskih in elastinskih vlaken), igra pomembno vlogo tudi pri oskrbi s hranilnimi snovmi. Sodeluje tudi termoregulaciji, celjenju ran in odstranjevanju odpadnih snovi (prek znoja, ki vsebuje sečnino).

Indeks kože